Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

"Πνευματικό Εμβατήριο" και "Canto General" του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με τη συμβολή του Ιδρύματος Θώραξ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Είσοδος 13 - 80 ευρώ2 7.11.2010


Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα επικά έργα, του Έλληνα συνθέτη, «Πνευματικό Εμβατήριο», στίχοι Άγγελου Σικελιανού, με σολίστ την Μαρία Φαραντούρη, τον Δημήτρη Καβράκο, «Canto General» ποίηση Pablo Neruda, με σολίστ την Μαρία Φαραντούρη και τον Πέτρο Πανδή και «Ένας Όμηρος» έργο για πιάνο και ορχήστρα σε πρώτη εκτέλεση.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής, είναι καλλιτέχνες που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αυτοί πρωτοτραγούδησαν τα έργα, αυτοί τα ηχογράφησαν για πρώτη φορά και άφησαν την προσωπική τους ερμηνευτική σφραγίδα, παρουσιάζοντας τα σε ολόκληρο τον κόσμο και σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή. Στις 27 του Νοέμβρη ενώνουν τις φωνές τους για ακόμη μια φορά.

Ο παγκοσμίου φήμης βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια συχνά με τον συνθέτη. Όπως έχει ο ίδιος δηλώσει η μελωδία της μουσικής του Μίκη τον ολοκλήρωσε σαν άνθρωπο και του έδωσε τη δύναμη να ξεκινήσει τη δική του προσωπική διαδρομή.

Η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου μελετά το έργο του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μία δεκαετία. Οι εμφανίσεις της, συχνά σε πρώτες εκτελέσεις και υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, έχουν αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από το διεθνή τύπο και τους κριτικούς και την έχουν κατατάξει στους κύριους ερμηνευτές του συμφωνικού του έργου.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, ο μαέστρος που συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από δύο δεκαετίες έχοντας διευθύνει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση πολλά έργα του και έχοντας περιοδεύσει επανειλημμένως στο εξωτερικό διευθύνοντας το Canto General.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, Τηλ: 302107282333, http://www.megaron.gr
Πληροφορίες εισιτηρίων

Εισιτήρια προπωλούνται στο 210 7282333 και στο www.megaron.gr

Τιμές εισιτηρίων: 13€, 22€, 40€, 60€, 80€

elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: