Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η σφυγμομέτρηση των πολιτών έδειξε:

Η Νέα Ιωνία αλλάΖΕΙ





        Υπογράφει
ο Γιώργος Καραχάλιος
 Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
           «Δύναμη  Προοπτικής»


«… Η πείρα μας διδάσκει,
αφού προηγουμένως την πληρώσουμε
με τα σφάλματά μας!...», διατείνεται η λαϊκή θυμοσοφία…



… Κι ήταν μεγάλο σφάλμα που η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δε «σεβάστηκε» την «λαϊκή ετυμηγορία» των κατοίκων της Ν. Ιωνίας που της έδωσαν το 2010 την «πρωτοκαθεδρία» στο Δήμο.

Και όχι μόνον αυτό:

Αθέτησε ταυτόχρονα – σε πολλές περιπτώσεις – και τις πάλαι ποτέ προεκλογικές «υποσχέσεις» και «δεσμεύσεις» της, με αποτέλεσμα τα τέσσερα τελευταία χρόνια που πέρασαν, ήταν - χωρίς υπερβολή – χαμένα χρόνια για την πόλη και τις γειτονιές της Ν. Ιωνίας.

Και κάτι ακόμα:

Εφάρμοσε – απ’ ό,τι φαίνεται - στην πράξη το αρχαίο εκείνο ρητό: «Το φυλάξειν ταγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι», καθώς όχι μόνο δεν πρόσεξε και δε συντήρησε τα έργα που είχαν γίνει πριν από το 2010, αλλά – με την ανοχή  της – τα άφησε να καταστραφούν και να αφεθούν στη… «μοίρα» τους.

Φυσικά, ο … ισχυρισμός «για όλα φταίει  η κρίση», δεν ευσταθεί. Είναι εν πολλοίς αβάσιμος και διάτρητος .

Και τούτο, καθώς λίγο νερό, λίγο τσιμέντο, καμιά βίδα κλπ. αρκούσαν για να μη βρίσκονται σε άθλια κατάσταση το πράσινο, τα πάρκα, τα παρτέρια, οι πεζόδρομοι, οι παιδικές χαρές: «στοιχεία» δηλαδή που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης.

 Σίγουρα, δε φταίει για όλα αυτά η … κρίση. Είναι κοινά αποδεκτό. Φταίει πάνω απ’ όλα: η αδράνεια, η αδιαφορία, η ατολμία, η στασιμότητα, η αναποτελεσματικότητα …

«Άλλωστε όποιος θέλει βρίσκει τρόπους… όποιος δε θέλει βρίσκει προφάσεις». Εξάλλου, το Ταμείο του Δήμου της Ν. Ιωνίας παραδόθηκε χωρίς… αρνητικό πρόσιμο. Χωρίς χρέη και οικονομικές υποχρεώσεις!

* * * * * *

Ωστόσο, σήμερα ύστερα από ένα αξιοπρεπή και έντιμο προεκλογικό αγώνα, τα δεδομένα αλλάζουν.

Τα μηνύματα  απ’ όποια πηγή κι αν προέρχονται, απ’ όποια περιοχή της Ν. Ιωνίας κι’ αν αποστέλλονται, κινούνται στο ίδιο «μήκος κύματος»:

«Η Νέα Ιωνία αλλάΖΕΙ…»

Κι αλλάζει, όχι γιατί κάποιοι νοιώθουν άνετα στην «κομματική στρούγκα», αλλά γιατί οι ψηφοφόροι, οι δημότες της Ν. Ιωνίας, δε ζουν πλέον σε εποχές που ακολουθούν … «ως πρόβατο τον τσοπάνη»

Οι Δήμοι, οι πόλεις, οι γειτονιές δεν είναι «κομματικά λάφυρα»… Την επόμενη των εκλογών, τα σκουπίδια δε θα τα μαζέψει ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε ο Κουβέλης

Θα τα μαζέψουν αυτοί, για τους οποίους οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως διαθέτουν τόλμη για δράσεις, που από πολλούς θεωρούνται ανέφικτες και ακατόρθωτες.

Αυτοί που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι του Δήμου Ν. Ιωνίας, όχι για να αποδημήσουν και να καταστρέψουν, αλλά για να δημιουργήσουν!..

Στη σημερινή χρονική συγκυρία, ο κόσμος, οι πολίτες, οι δημότες γνωρίζουν και έχουν καταχωρήσει και καταγράψει  αρνητικά  πλέον στο μυαλό τους και μάλιστα  με ανεξίτηλο μελάνι – όλους εκείνους που δεν  «αντιστάθηκαν» στις παθογένειες του παρελθόντος.

Όλους  εκείνους που με «εκβιασμούς», μικροπολιτικές σκοπιμότητες, διλήμματα, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, έντονο λαϊκισμό, πολιτικές ίντριγκες, καταγγελίες, συνθήματα, και χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία… «ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα...» και «πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Κι’ αυτό είναι θλιβερό!..
Κι από την άλλη :

Οι δημότες «γυρίζουν την πλάτη» σ’ όλους εκείνους που τους … «βομβαρδίζουν» - μέρες τώρα - με πολυτελή πανάκριβα φυλλάδια και πολυσέλιδα έντυπα προγραμμάτων, ομαδικές ταχυδρομικές αποστολές στα σπίτια τους και στις δουλειές τους και με απεριόριστο αριθμό αφισών σε κάθε δρόμο, δρομάκι και γειτονιά της Ν. Ιωνίας.

«Επικοινωνιακές» παλαιοκομματικές «πρακτικές» που συνάμα κάνουν τους δημότες – ψηφοφόρους να προβληματίζονται και να αναρωτιούνται :

«Μα, υπάρχουν τόσα λεφτά για ξόδεμα;
Πού βρέθηκαν; Ποιός τα έχει; Ποιός τα διαθέτει; Και σε τι πρεσβεύει;»

Και  μάλιστα σε μια εποχή που πολλοί κάτοικοι της Ν. Ιωνίας έχουν ήδη χάσει την αξιοπρέπειά τους, έχουν φτωχοποιηθεί και εξαθλιωθεί

Κι’ όταν την ίδια ώρα όλοι αυτοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι δε διστάζουν – με την επικοινωνιακή αυτή «επιλογή» τους – να επιδεικνύουν πολιτικό ύφος και ήθος που δε συνάδει με την καθημερινότητα των πολιτών της Ν. Ιωνίας.

Και συνάμα οι ίδιοι – (έλεος !) – να «κόπτονται» για την κοινωνική αλληλεγγύη!..

* * * * * *

Ωστόσο, ο λαός της Νέας Ιωνίας, οι δημότες – ψηφοφόροι της Νέας Ιωνίας έχουν «αφομοιώσει» πλέον συνειδητά  πως … «το Σήμερα είναι εδώ και τους καλεί       – με την ψήφο τους  -  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!..»

*        Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς!
*        Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αδράνεια:

Και κάτι ακόμα:

-        Οι εκλογές δε γίνονται κάθε χρόνο.
-        Δεν μπορούμε να αφήσουμε να πάει χαμένη μια πενταετία!
-        Η επιλογή Δημοτικής Αρχής ισοδυναμεί – σ’ αυτές τις εκλογές – με την επιλογή για το ΑΥΡΙΟ της Ν. Ιωνίας!
-        Η «Δύναμη Προοπτικής» - με την εμπνευσμένη και καταξιωμένη καθοδήγηση της Δέσποινας Θωμαϊδου - έχει τις ικανότητες να εγγυηθεί ότι «θα κάνει το όραμα – πράξη»
-        Η «Δύναμη Προοπτικής» υπογράφει το «ΜΕΛΛΟΝ της Ν. Ιωνίας!..»


Δεν υπάρχουν σχόλια: