Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

22 Νοεμβρίου 2010 ώρα 20.00 Μνήμη Γιώργου Τσαγκάρη

«…στ’ ολικό ποσό δεν αριθμήθηκα»
(απόσπασμα από το ποίημα «Πρόσθεσις» του Κ.Π.Καβάφη)

Ομιλητής: Κώστας Γεωργουσόπουλος



Τη μνήμη του συνθέτη Γιώργου Τσαγκάρη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον Αύγουστο του 2008, θα τιμήσει τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ώρα 20.00 το ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Αποσπάσματα από το αφήγημά του « Η κυρία με την τήβενο  και άλλα βλοσυρά πρόσωπα» και από ποιητική συλλογή του θα διαβάσει ο Κώστας Γιαλίνης.
Στο πιάνο θα ερμηνευτούν κομμάτια από το «ιντερμέτζο της Ερωφίλης» από την «Αγριόπαπια», από το «Θάνατο του Εμποράκου» , από το  «Νυφιάτικο τραγούδι» του Ν.Περγιάλη και από τη  «Βίδα» του Γ.Ξανθούλη.

Ο Γιώργος Τσαγκάρης είχε διατελέσει  τη δεκαετία του ΄90 Διευθυντής  του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και του ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ.

Συνεργάστηκε με πολλούς θεατρικούς φορείς , γράφοντας μουσική για περισσότερες από 350  παραστάσεις, από αρχαία τραγωδία και κωμωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία, συμμετέχοντας επανειλημμένως στα Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου, Φιλίππων, Θάσου και Δωδώνης.
Μεταξύ των πολλών άλλων τιμητικών διακρίσεων, τιμήθηκε με το βραβείο ΚΑΡΟΛΟΣ  ΚΟΥΝ , και το 1992 με το 1ο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης, επ’ ευκαιρία της Ολυμπιάδος της Βαρκελώνης. Υπό τους ήχους του βραβευμένου συμφωνικού ποιήματός του «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» εισήλθε η Ολυμπιακή φλόγα στο Στάδιο.


                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: