Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στον Πάρη Τακόπουλο


Διοργανώνεται ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Πάρη Τακόπουλο με αποσπάσματα από τα έργα του 'Δευτέρα Απουσία ή η Επιστροφή του Μάρξ και του Ενγκελς'.
'Η Τελευταία Έκτρωση' που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία, από τη θεατρική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης στο 1ο Ελληνο - Ρωσικό Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης, το φθινόπωρο του 2006 και τον επόμενο χρόνο από τον Θεατρικό Οργανισμό του Βασίλη Βασιλάκη 'ΟΡΜΙΣΚΟΣ' στην Αίγινα, καθώς και το μονόπρακτο: 'Οι εξετάσεις'. Και τα τρία έργα σε σκηνοθετική επιμέλεια του ιδίου.
Ερμηνεύουν: Μια ομάδα συνεργατών και φοιτητών της Χαράς Μπακονικόλα μαζί με το συγγραφέα. (Μονόπρακτα του Πάρι Τακόπουλου παρουσιάστηκαν στο Θέατρο της Ημέρας την περίοδο 1997-1998 με τον τίτλο: << Προ των Θερμοπυλών >> σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.)
Στο Θεατρικό Αναλόγιο παρουσιάστηκαν ήδη οι συγγραφείς: Λέανδρος Πολενάκης σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργου Μιχαηλίδη, Έφη Παπαθεοδώρου σε σκηνοθετική επιμέλεια Σίμωνα Πάτροκλου, Πέτρος Χουτζούμης σε σκηνοθετική επιμέλεια Λάκη Κουρετζή, Λεία Χατζοπούλου- Καραβία σε σκηνοθετική επιμέλεια της ίδιας, Αντώνης Σιμιτζής σε σκηνοθετική επιμέλεια Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, Μαρία Κυριάκη σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννας Σωτρίνη, Άρης Σφακιανάκης σε σκηνοθετική επιμέλεια Φανής Σπυριδάκη.
Το Θέατρο της Ημέρας τιμώντας το σύγχρονο Ελληνικό θεατρικό έργο και τους συγγραφείς του, τους αφιερώνει τις Δευτέρες του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Καταξιωμένοι αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι θεατρικοί συγγραφείς εμπιστεύτηκαν έργα τους -κυρίως πρωτοπαρουσιαζόμενα - στις Σκηνές του Θεάτρου της Ημέρας που κόσμησαν το ρεπερτόριό του με το ανέβασμά τους στα 20 περίπου χρόνια της λειτουργία του. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αντιστεκόμαστε με πίστη και ελπίδα στο γενικό κλίμα απογοήτευσης, εσωστρέφειας, παραίτησης επεσήμανε η καλλιτεχνική Διευθύντρια του θεάτρου κα Ανδρομάχη Μοντζολή.
Με μορφή σκηνοθετημένου θεατρικού αναλογίου θα παρουσιαστούν προσεχώς έργα των συγγραφέων αυτών, καθώς σκηνοθέτες και ηθοποιοί, συνεργάτες και φίλοι του Θεάτρου της Ημέρας προσφέρουν ευγενικά τη συμμετοχή τους για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.
Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι , Αθήνα Είσοδος Δωρεάν
  • 29 Νοεμβρίου 2010, 19:30
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: