Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Athenaeum - Pekino

Επελέγησαν οι 10 νέοι λυρικοί τραγουδιστές από την Κίνα, που θα συμμετέχουν στον 37ο  Διεθνή Διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας του Ατενέουμ, το Μάρτιο 2011, στην Αθήνα και θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για το πρώτο βραβείο.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο ο πανεθνικός Προκριματικός Διαγωνισμός της Κίνας για την επιλογή των  10 καλύτερων νέων λυρικών τραγουδιστών οι οποίοι θα συμμετέχουν, με την υποστήριξη του Κινεζικού Υπουργείου Πολιτισμού,  στον 37ο Διεθνή Διαγωνισμό Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας, του Ατενέουμ,  το Μάρτιο του 2011.

Συνολικά στον προκριματικό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 110 νέοι καλλιτέχνες, από τους οποίους και σε δύο φάσεις επελέγησαν από την Κριτική Επιτροπή οι 10 καλύτεροι: ένας τενόρος, τέσσερεις βαρύτονοι και πέντε υψίφωνες. Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν εξέχοντες διεθνείς Κινέζοι καλλιτέχνες που σταδιοδρομούν στις μεγαλύτερες Όπερες του κόσμου, ένας από τους οποίους, ο βαρύτονος Kang-Liang Peng  θα συμμετέχει και στην Διεθνή Κριτική Επιτροπή του Grand Prix Μαρία Κάλλας που 36 χρόνια τώρα, διοργανώνει το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ, στην Αθήνα.

Ο  Εθνικός Διαγωνισμός Λυρικού Τραγουδιού της Κίνας διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Σύγχρονης Μουσικής Τέχνης, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας, και την Εφημερίδα Μουσικής του Πεκίνου, από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου 2010 σε συνεργασία με το Ατενέουμ. Στην τελετή έναρξης του διαγωνισμού δόθηκε Γκαλά όπου τραγούδησαν τα διακεκριμένα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, στο δε κλείσιμο οι 10 νέοι επιλεγέντες καλλιτέχνες. Και στις δύο βραδιές χαιρέτισαν καλλιτέχνες και θεατές οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Ατενέουμ Άννα Κουκουράκη Γ. Γραμματέας, Χ. Πετρούνια και Μ. Δουκάκης.

Τις τελετές έναρξης και λήξης του διαγωνισμού παρακολούθησαν εκ μέρους της  Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο η Μορφωτική Ακόλουθος κ. Έλενα Αβραμίδου και ο Ακόλουθος Τύπου και Επικοινωνίας κ. Χρήστος Φαϊλάδης όπως και ένα ενθουσιώδες κινεζικό ακροατήριο, καθηγητές και ερμηνευτές κλασικής μουσικής και λυρικού τραγουδιού, σπουδαστές και φιλότεχνοι.

Το 37ο Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας προγραμματίζεται να  πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις  13 έως τις  20 Μαρτίου 2011 και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 50 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: