Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΛΗΔΑ ΜΗΤΣΩΝΗ

Εγκαταστάσεις-Ζωγραφική

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου  2010, στις 8μμ. Εγκαινιάζεται στην Αίθουσα  «Άγγελος Σικελιανός» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, η εικαστική έκθεση της Λήδας Μητσώνη.
Τα σύνθετα και πρωτότυπα έργα της δημιουργού, που συνδυάζουν παραδοσιακά και σύγχρονα εκφραστικά μέσα, (όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, οι βιντεοπροβολές και οι «εγκαταστάσεις») διαμορφώνουν ως οπτικές εικασίες, τα «περιβάλλοντα» αυτά (art-environments), που έχουν προκύψει από πολύχρονους φιλοσοφικούς στοχασμούς και εμπνευσμένες διαισθήσεις της Λήδας Μητσώνη.

Οι μορφοποιημένες ιδέες της έχουν αρχαίες αφετηρίες, που εστιάζουν σε υπαρξιακά αινίγματα και ερωτήματα γύρω από τις αναγκαιότητες παρουσίας, σημασιών και προορισμού ζωής στο στερέωμα.

Η Λήδα Μητσώνη επικεντρώνεται στην πρόκληση ερεθισμάτων για τον νου και τη φαντασία του θεατή. Τα έργα της υποβάλλουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, διασυνδέοντας το παρελθόν και το παρόν, μέσα από συμβολισμούς και αλληγορίες.

Πρόκειται για μία ασυνήθιστη και πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση, που απευθύνεται τόσο στον απλό φιλότεχνο, όσο και στον πιο απαιτητικό. Ο εικαστικός λόγος συνδιαλέγεται σ` αυτή την έκθεση, με τον μουσικό ( οι συνθέσεις είναι της Λένας Πλάτωνος και του Avius), αλλά και την «αρχιτεκτονική» διασκευή του χώρου (από τον Άγγελο Μέντη) αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού, γύρω από οικουμενικά και πανανθρώπινα ζητήματα. 

Η Λήδα Μητσώνη, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ στο τμήμα ζωγραφικής-γλυπτικής με πτυχιακή διατριβή στις μεγάλες εγκαταστάσεις έργων.
Έχει εκθέσει έργα της στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις όπως  στη Κιβωτό-Λάβδας 2001, στα πολιτιστικά κέντρα Κύνθου 2003, Αμφίκλειας 2005 και Τήνου 2006 και στο Εργαστήρι Έκφρασης και Δημιουργίας στο Χαλάνδρι το 2008. Ζει και εργάζεται στην Τήνο και στην Αθήνα.

Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος τον οποίο έχει προλογίσει η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά.

Διάρκεια: 3- 8 Δεκεμβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: 11.00 πμ.- 10.00 μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
  email: smitsonis@gmail.com                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: