Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης «Comenius»

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius που διεξάγεται στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου από το 2009 μέχρι το 2011, με τίτλο «Europe AnimAction» θα πραγματοποιηθεί φιλοξενία 62 καθηγητών και μαθητών από οχτώ ευρωπαϊκά σχολεία (Βέλγιο γαλλόφωνο και φλαμανδικό, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ρουμανία, Κροατία) από τις 6 ως 14 Νοεμβρίου.
            Το πρόγραμμα Comenius αφορά στη σύμπραξη ευρωπαϊκών σχολείων με τη συνεργασία καθηγητών και μαθητών σε ένα κοινό project ενώ παράλληλα προωθεί την επικοινωνία και τη δημιουργία σχέσεων και κοινών πολιτιστικών δράσεων. Συγκεκριμένα, τα εννιά σχολεία  που συμμετέχουν θα ανεβάσουν ένα κοινό θεατρικό έργο στο Βέλγιο το Μάιο του 2010 συμμετέχοντας το καθένα με μια πράξη. Οι μαθητές έχουν γράψει το θεατρικό, σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν ως ηθοποιοί, ενώ επιπλέον οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια των καθηγητών τους επιμελούνται τη μουσική της παράστασης. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο ταξίδια μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας στη Μαδρίτη και στην πόλη Mlada Boleslav της Τσεχίας.
Στην τρίτη συνάντηση στη Ρόδο, θα γίνουν οι πρώτες κοινές πρόβες για τη θεατρική παράσταση και θα διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την τελική παράσταση. Επιπλέον, οι μαθητές των ευρωπαϊκών σχολείων θα φιλοξενηθούν από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.   
            Στα πλαίσια της εβδομάδας φιλοξενίας θα πραγματοποιηθούν εκτός από τις συναντήσεις στο σχολείο, επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Ροδίων, ξενάγηση στη Λίνδο, στις πηγές Καλλιθέας, στο Παλάτι των Ιπποτών και στο αρχαιολογικό μουσείο. Επίσης, το βράδυ της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου θα δοθεί συναυλία προς τιμή των φιλοξενούμενων στο Ισπανικό Κατάλυμα, από τα Σύνολα του Σχολείου μας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Χορευτική Ομάδα Ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» η οποία θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.
            Υπεύθυνοι καθηγητές για το πρόγραμμα Comenius στο Μουσικό Σχολείο είναι οι εξής καθηγητές: Αγάθη Βαρσαμίδου (συντονίστρια), Χριστίνα Πολίτη, Κωνσταντίνα Μιχαλακοπούλου, Μιχάλης Βεκιάρης, Νίκος Χασάπης, Γιάννης Αναγνώστου, Μάνθα Μήτρου και Κατερίνα Τάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια: