Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Βραδιές Κουκλοθέατρου" από τους "Συνεργείο Κουκλοθέατρου" - ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ένα στέκι συνάντησης κουκλών και ανθρώπων όπου εναλλασσόμενες παραστάσεις από διαφορετικούς θιάσους κάθε φορά, δίνουν τη δυνατότητα στο αθηναϊκό, αυτή τη φορά και ενήλικο, κοινό να έρθει σε στενή επαφή με την μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.
Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), διοργανώνουν: «Βραδιές Κουκλοθέατρου» κάθε Πέμπτη στις 22:00 από τις 18 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα “Black Box” του ΙΜΚ.

Δύο παραστάσεις κουκλοθεάτρου:

1η παράσταση «Η Λεμονιά»Η "Λεμονιά", είναι η ιστορία μιας γιαγιάς που φτιάχνει με το ζυμάρι της άλλες κούκλες, δημιουργεί ένα πολυδύναμο περιβάλλον και μέσα σ‘ αυτό θυμάται, γελάει, θυμώνει, παίζει, ονειρεύεται. Πάνω απ’ όλα όμως συνειδητοποιεί την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται μοναδικά σε όλες τις ηλικίες.

2η παράσταση «Σελίδα 251»
Μία συγγραφέας γράφει. Πλάθει με την πέννα της τους ήρωες μίας ξεχωριστής ιστορίας. Μιας ατελείωτης αγάπης. Η ιστορία ξεδιπλώνεται λίγο λίγο, και όταν η γραφή φτάνει στη σελίδα 251 οι ήρωες ζωντανεύουν. Δυο ζωές, μία αγάπη, δίχως τέλος.

Ο Θίασος:
Η ομάδα «Συνεργείο Κουκλοθέατρου», ή αλλιώς η Σταυριάνα και η Βαγγελιώ, ηθοποιοί και κουκλοπαίκτριες με ξεχωριστές αλλά παράλληλες πορείες δημιουργούν μία κοινή παράσταση και ζωντανεύουν το δικό τους συνεργείο κουκλοθεάτρου.
επιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: