«Λώτινος Ήλιος»

Από Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 έως Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Κάθε Κυριακή πρωί στις 11:30 από τις 10 Οκτωβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2010


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εντάσσει στο Παιδικό του Πρόγραμμα την παράσταση «Το Τραγούδι της Γης» τα πρωινά κάθε Κυριακής στο διάστημα, από 10 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους να απολαύσουν μια οικολογική, θεατρική παράσταση για παιδιά από την εταιρία πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Λώτινος Ήλιος».
Υπηρετώντας με αγάπη και υπευθυνότητα το χώρο του παιδικού θεάματος, η θεατρική παράσταση «Το Τραγούδι της Γης» κέρδισε επάξια την επιβράβευση μικρών και μεγάλων ως μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική παράσταση υψηλής ποιότητας.

Αριθμός Έγκρισης Υπ. Παιδείας 33906/Γ7, για όλη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Είναι ένας ύμνος στη Μητέρα Γη κι ένα τρυφερό τραγούδι που αγκαλιάζει τα πλάσματα της, προτάσσοντας το «Εμείς» αντί του «εγώ». Είναι ένας παιάνας που αφυπνίζει την οικολογική συνείδηση. Απόλυτα συντονισμένη με το ρυθμό της παιδικής φαντασίας, η παράσταση με το χιούμορ, τις εκπλήξεις, και το σφρίγος της συνεπαίρνει τα παιδιά. Επιβλητικές μάσκες, γιγάντιες κούκλες και πολύχρωμες σκιές συναντούν την εκφραστικότητα των ηθοποιών μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορού. Η σκηνοθετική ευφυΐα εντάσσει τα παιδιά στα δρώμενα, δίνοντας την ευκαιρία να εκφραστούν με ενθουσιασμό και πάθος.

«Είναι πραγματική ικανοποίηση μετά από κάθε παράσταση που βλέπουμε τα παιδιά με λαμπερά κι ευχαριστημένα προσωπάκια να συγχαίρουν αυθόρμητα τους ηθοποιούς!» εκμυστηρεύονται οι δημιουργοί της παράστασης.

Η εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Λώτινος Ήλιος» για δύο χρόνια ταξίδεψε με «Το Τραγούδι της Γης» σε θέατρα όλης της Ελλάδας παίζοντας αποκλειστικά για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οικολογική θεατρική παράσταση για παιδιά
 «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Μητέρα Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!».

Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.
Όταν συναντιέται με το δράκο, αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από το χαρούμενο Ανακυκλωτή που με φαντασία μεταμορφώνει, «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα….

«Υπάρχει μία μυστική σύνδεση ανάμεσα στον Άνθρωπο, τη Φύση και την Αγάπη! Πότισε με Αγάπη τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου και θα δεις τον κόσμο γύρω σου να ομορφαίνει!» Το παιδί ενθουσιάζεται! Συνειδητοποιεί τη δύναμή του! Σοφό πια, αντιμετωπίζει το δικό του Δράκο της Αδιαφορίας και ελευθερώνει το «Τραγούδι της Γης».
Άνθρωποι με τις χούφτες γεμάτες σπόρους, που έχουν κάνει τρόπο ζωής το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, ξεπροβάλλουν κι όλοι μαζί χορεύουν στο γαϊτανάκι της φύσης.
Κι ο κύκλος γίνεται όλο και πιο μεγάλος! Ένας κύκλος που αγκαλιάζει τη Γη!
Έλα κι εσύ!


επιστροφή


Έναρξη Προπώλησης: 4 Οκτωβρίου 2010Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:

210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:

- Συντάγματος

Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα Τηλ. 210 324 6210- Πειραιά

Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς Τηλ. 210 412 6400Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00

Καθημερινές, 09:00 – 21:00Αίθουσα: Θέατρο

Εισιτήρια:

Γενική Είσοδος €10

Σχόλια