Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Buena Vista Social Club: Η θρυλική ορχήστρα από την Κούβα έρχεται!

Η Εκκύκλημα παρουσιάζει σε μία και μοναδική μαγική βραδιά τους θρυλικούς Buena Vista Social Club στο Ίδρυμα

Μείζονος Ελληνισμού Πειραιώς 254 Κτίριο 56.
Η Κουβανέζικη μουσική στέλνει στην χώρα μας τους καλύτερους εκπροσώπους της, την μοναδική 11μελή ορχήστρα των BUENA VISTA SOCIAL CLUB, για να μας λικνίσει σε ρυθμούς (son montunos, danzon, cha cha cha, boleros και Cuban Jazz).
Το πώς προέκυψαν οι Buena Vista Social Club ήταν πραγματικά ένα απρόσμενο μουσικό γεγονός.
Το θρυλικό συγκρότημα έφερε στο προσκήνιο η διάσημη ταινία του Wim Wenders και η προσωπική ενασχόληση του κιθαρίστα Ry Cooder ο οποίος ταξίδεψε το 1996 στην Κούβα και βρήκε ορισμένους από τους κορυφαίους παλιούς μουσικούς της Αβάνας. Η ηχογράφηση του Buena Vista Social Club στα Egrem Studios έκανε παταγώδη επιτυχία και τότε προέκυψε η απόλυτη μαγεία, η καταπληκτική ατμόσφαιρα κουβανέζικης μουσικής που μας συνεπήρε όλους.
Οι Buena Vista Social Club που θα έρθουν στη χώρα μας μεγάλωναν διαρκώς σε δημοσιότητα με την μουσική τους και την ποιότητα των συμμετεχόντων. Ένα ‘κατόρθωμα’ της κουβανέζικης μουσικής το οποίο προέβαλε παγκοσμίως την Κούβα, τους μουσικούς της και την αυθεντική πολιτιστική κληρονομιά που την περιβάλλει.
Η μεγάλη διεθνής αναγνώριση του γκρουπ αποτυπώθηκε στο άλμπουμ ‘Rhythms Del Mundo’, με την συνεργασία των Coldplay, U2, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Sting, Jack Jonson, Franz Ferdinand, Maroon 5, Dido & Faithless το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά το μέγεθος, την ποιότητα και το εύρος των καλλιτεχνών των Buena Vista Social Club.  
Οι Buena Vista Social Club θα εμφανιστούν στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010.


στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού 11/11/2010
culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: