Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

  Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2010  του ΙΜΚ
Ένα πρόγραμμα με μία εξαιρετική Έκθεση όπως αυτή του Δημήτρη Γέρου ο οποίος 13 χρόνια μετά εκθέτει στην Ελλάδα και για πρώτη φορά Φωτογραφίες του, με διάσημους εικονιζόμενους πάνω σε ποιήματα του Καβάφη.  Αλλά και ο  Λουκιανός Κηλαϊδόνης μας εκπλήσσει με την ιδιότυπη έκθεσή του  "Χρωματιστά Τραγούδια" ένα συνδυασμό μουσικής και χρώματος.  Το πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2010, περιλαμβάνει πολλές συναυλίες. Συναυλίες από την Ιαπωνία, την Ελλάδα, την Κύπρο. Κινηματογραφική μουσική, κλασικό ρεπερτόριο, Τραγούδια της Αγάπης θα φωτίσουν τις Δεκεμβριάτικες νύχτες μας. Και ακόμα πολύ Θέατρο και Σύγχρονο Χορό, Κινηματογράφο (πρώτες προβολές) και Κουκλοθέατρο για μικρούς και Μεγάλους, και παρουσιάσεις Βιβλίων και ένα Μπαζάρ, στο πνεύμα των ημερών, είναι όλα όσα μετά βίας χωρούν σε ένα μόνο μήνα, στο πιο "ζωντανό" Ίδρυμα της πόλης.
Το πρόγραμμα αναλυτικά
Εκθέσεις
1 έως 31 Δεκεμβρίου 2010
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει
για πρώτη φορά στην Ελλάδα
την Έκθεση Φωτογραφιών
του Δημήτρη Γέρου
με τίτλο Shades of Love
πάνω σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη

Ο Δημήτρης Γέρος ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα για την ζωγραφική του ασχολείται παράλληλα τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο ζήλο, και με την φωτογραφία. Στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, έχουν γίνει πολλές εκθέσεις των φωτογραφιών του, έχουν τυπωθεί σε βιβλία και υπάρχουν στις συλλογές μεγάλων μουσείων.
Τώρα, για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την φωτογραφική δουλειά του σε μια έκθεση με τίτλο  Shades of Love που θα φιλοξενηθεί από 1 έως 31 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
 Στην έκθεση θα παρουσιαστεί μια επιλογή 35 ασπρόμαυρων φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους από συνολικά 70 φωτογραφίες,  με τις οποίες ο Δ. Γέρος, έχει «εικονογραφήσει» με τον δικό του μοναδικό τρόπο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.  
Σε πολλές από τις φωτογραφίες της έκθεσης θα δούμε μερικούς από τους σημαντικότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών όπως τους βραβευμένους με Νόμπελ λογοτεχνίας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές και Ναγκίμπ Μαχφούζ, τον πολυμεταφρασμένο  στην Ελλάδα συγγραφέα Γκορ Βιντάλ, τον συγγραφέα και ακαδημαϊκό Μισέλ Τουρνιέ, τον σημαντικότερο εν ζωή Μεξικανό συγγραφέα Κάρλος Φουέντες, τους βραβευμένους αμερικανούς συγγραφείς Έντμουντ Γουάιτ και Ρίτσαρντ Χάουαρντ, τον φιλόσοφο Ζάν Μποντριγιάρ, τους διάσημους εικαστικούς καλλιτέχνες Τζεφ Κουνς, Αρμάν, Τομ Γουέσελμαν, τον σκηνοθέτη Κλάιβ Μπάρκερ, την ηθοποιό  Ολυμπία Δουκάκη, και άλλους, από τους οποίους ο Δ. Γέρος ζήτησε να ποζάρουν, αφού όλοι τους έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση  με την ποίηση του Καβάφη.

Είσοδος Ελεύθερη
Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00
Διάρκεια: 1 έως 30 Δεκεμβρίου 2010
Κλειστά: 24, 25, 26 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά,  18:00 -22:00
***
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου - Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Λουκιανός Κηλαηδόνης

Μια εικαστική πρόταση (μελέτη) πάνω στη σχέση της μουσικής με το χρώμα.
Μια ιστορία που έρχεται από πολύ παλιά και απασχόλησε μουσικούς, ζωγράφους και αρχιτέκτονες. Γιατί όπως λέει ο Kandinsky: “Το μάτι μπορεί να ακούσει και το αυτί μπορεί να δει”.
Τα χρωματιστά τραγούδια λοιπόν. Μια θαρραλέα κίνηση προς τα μπροστά.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Λουκιανός Κηλαηδόνης
Καθημερινά 18:00 – 22:00
(Κλειστά: 24, 25, 26 Δεκεμβρίου)
Εγκαίνια: 29 Νοεμβρίου 2010 στις 21:00
Foyer ισογείου
Είσοδος Ελεύθερη
***
Κινηματογραφικές προβολές



Τρίτη 9 έως Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 21:00

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

ΤΡΟΠΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ/ TROPICAL MALADY
Μια ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα 2010
ΑΠΙΤΣΑΤΠΟΝΓΚ  ΟΥΕΡΑΣΕΘΑΚΟΥΛ
Ταϊλάνδη, 118’, Έγχρωμο, 2004

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2004
Κάτι μαγικό πλανιέται στον αέρα! Ο Κενγκ, ένας νεαρός στρατιώτης αναλαμβάνει ένα πόστο σε μια μικρή πόλη της επαρχιακής Ταϊλάνδης. Μια μέρα, συναντά σε μια φάρμα ένα χωριατόπαιδο, τον Τονγκ, και η έλξη ανάμεσά τους είναι αμοιβαία......
Μια ταινία-πρόκληση, από τον Ταϊλανδό σκηνοθέτη Απιτσατπόνγκ Ουερασεθακούλ. Μια αμφιλεγόμενη ταινία, που εντυπωσίασε, παραξένεψε, λατρεύτηκε, πολεμήθηκε! Αυθεντικά ταϊλανδέζικη αλλά και αφοπλιστικά μοντέρνα και σκληροπυρηνικά αντισυμβατική, η ταινία έχει δημιουργήσει έναν μύθο που την ακολουθεί…
Η αγάπη είναι μια ασθένεια χωρίς γιατρειά…
Όλοι μέσα μας είμαστε άγρια κτήνη.
Χρέος μας είναι να τα κρατήσουμε υπό έλεγχο…

«Σαγηνευτικά υπνωτιστική» / L. A. Weekly
Η καλύτερη ταινία της χρονιάς/ Cahiers du cinéma
Έξοχη!/ San Francisco Examiner
Εκπληκτική!/ San Francisco Bay Guardian
Πλούσια! Ποιητική/ Time Out, New York
Μια από τις πιο μεθυστικά πρωτότυπες,  μυστήρια όμορφες ερωτικές ιστορίες που ειπώθηκαν ποτέ/ L.A. Weekly
Μια μαγευτική, πανέμορφη, αινιγματική ταινία/ Chicago Reader
Μεταξύ φολκλορικού παραμυθιού και έκστασης, ένα αριστούργημα/
Liberation


·        Τρίτη 9 έως Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 21:00
ΤΡΟΠΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ/ TROPICAL MALADY
σκην. ΑΠΙΤΣΑΤΠΟΝΓΚ  ΟΥΕΡΑΣΕΘΑΚΟΥΛ

Αίθουσα: Κινηματογράφος

***
Παρουσίαση βιβλίου

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010, στις 19:00

Οι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ παρουσιάζουν το Λεύκωμα με τίτλο:
Μιχάλης Κακογιάννης -Κινηματογράφος
με φωτογραφίες από τις ταινίες του σκηνοθέτη

***
Bazaar

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, από τις 11:00 έως τις 19:00

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οργανώνει BAZAAR, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες λειτουργίας του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας
Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ιδρύθηκε το 1889  με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα, ιστορικά Ιδρύματα της Ελλάδας στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, της αλληλεγγύης, και  της προστασίας παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με πολύτιμο έργο.
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο αξιών και τις στάσεις ζωής που πηγάζουν από την αντίληψη “etsi” της Ροδάνθης Σεντούκα, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία σύστασης μιας νέας ενότητας δράσεων υπό τον τίτλο «etsi γιατί μπορούμε» με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και φορέων, μέσω πολυδιάστατων εκδηλώσεων και δρώμενων, προς μια κατεύθυνση περισσότερο συνειδητοποιημένης κοινωνικής παρουσίας όλων. Έτσι, το φετινό Bazaar του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, εκτός από την προσφορά πολλών και διαφορετικών αντικειμένων σε χαμηλές τιμές, θα πλαισιώνεται και από παράλληλες εκδηλώσεις όπως: διαδραστικά εργαστήρια, προβολές και δρώμενα, εμπνευσμένα από τον χαρακτήρα του Bazaar αλλά και  την ατμόσφαιρα των ημερών.
***Μουσική:
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010,  στις 20:30
Συναυλία
50 Χρόνια Κύπρος της Αγάπης

Ένα Αφιέρωμα στη Μελοποιημένη ερωτική Ποίηση της Κύπρου
από την Ανεξαρτησία έως Σήμερα (1960 - 2010)

Διοργάνωση της Κυπριακής Πρεσβείας & του Σπιτιού της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ωραιότερα ερωτικά ποιήματα των πιο γνωστών Κυπρίων ποιητών μελοποιημένα από επίσης Κύπριους συνθέτες. Μια  υπερπαραγωγή του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού, με αναφορές και προβολές από τη ζωή των ποιητών, καθώς και των στίχων των τραγουδιών που θα ακουστούν.
Χαιρετίζουν:  κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας
                         κ.  Μαρία Γιατρού, Πρόεδρος Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού
Συντελεστές:
Διεύθυνση: Βιολέτα Κακομανώλη
Συντονιστής Ορχήστρας:  Francis Guy
Σκηνική παρουσία και Κοστούμια: Μάριος Βούργος
Χορογραφίες: Φαίδρα καραβοκύρη-Ζένιου

Σολίστ: Βασίλης Λέκκας, Αναστασία Guy, Ντίνα Γουδιώτη, Αθηνά Χαραλαμπίδου, Καίτη Τάνου, Μάριος Ανδρέου, Μάριος Βούργος
Φωνητικό Συγκρότημα "Μελωδία", Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού
Ομάδα Χορού Φαίδρας Καραβοκύρη-Ζένιου
Προβολές: Μάριος Κυπριανού, Ντίνα Λεωνίδου

Ορχήστρα: Θεόδωρος Κρασίδης: Φλαουτο, Δημήτρης Κλουβάτος: Βιολί, Ιωάννα-Μαρία Γαλανού: Πιάνο, Ευγενία Καραπατάκη: Βιολοντσέλο, Francis Guy: Κιθάρα, Ανδρέας Κέρβερος: Κοντραμπάσο, Πέτρος Κίζας: Κρουστά
Παρουσιάζει: Άντης Κωνσταντινίδης

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010,  στις 20:30
Συναυλία  50 Χρόνια Κύπρος της Αγάπης
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος Ελεύθερη
***

Σάββατο 4  Δεκεμβρίου 2010, στις 19:30 και  22:00
& Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:30

25 Χρόνια Μουσικής Κινηματογραφικής Μαγείας!
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ & MASTER CLASS
SHIGERU UMEBAYASHI

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Shigeru Umebayashi. O Ιάπωνας συνθέτης τις μουσικής των κινηματογραφικών επιτυχιών «2046», « Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love» θα δώσει 3 συναυλίες και  ένα Μaster Class για τη σύνθεση μουσικής κινηματογράφου.  Η παρουσία του στην Ελλάδα αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός για όλη την Ευρώπη, καθώς ο Shigeru Umebayashi  εμφανίζεται σπάνια. 

Ο Shigeru Umebayashi (
Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι) είναι 25 χρόνια ενεργός συνθέτης στον χώρο του κινηματογράφου αλλά τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο,  οι μουσικές του πέρασαν τα σύνορα της Ιαπωνίας και άγγιξαν το Δυτικό κοινό. Ο συνθέτης που συνεργάστηκε με τον Wong Kar-Wai ("Ερωτική Επιθυμία", "2046") και τον Zhang Yimou ("Ιπτάμενα Στιλέτα", "Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού") με τις εξαιρετικές και μοναδικές του μελωδικές συνθέσεις δημιούργησε ένα ολόκληρο νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής.
 
 Έξι χρόνια, ακριβώς, μετά την κυκλοφορία του "2046" στους κινηματογράφους - και ενός από τα πλέον πολυπαιγμένα soundtracks στα ελληνικά ραδιόφωνα - ο Ιάπωνας συνθέτης έρχεται στην Αθήνα για τρεις συναυλίες. Σε αυτές, εκτός από τα γνωστά σε όλους μας μουσικά του θέματα για τις Ασιατικές παραγωγές  θα ακουστούν και θέματά του και για δυτικές παραγωγές όπως τα "Hannibal Rising", "Incendiary" αλλά και από το φιλμ του Τομ Φορντ "A Single Man" (2009).
Τις μουσικές του Ume, -όπως προτιμάει να τον φωνάζουν- θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική Ορχήστρα και Χορωδία "Oticons Orchestra & Choir", που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε συναυλίες με μουσική από τον κινηματογράφο και ξεχωριστές τηλεοπτικές παραγωγές.

Την Oticons Orchestra & Choir θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Brossé. Ο πολύπειρος αυτός μαέστρος που έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον συνθέτη John Williams για να διευθύνει την παγκόσμια περιοδεία του "Star Wars in Concert".   

Την Oticons Orchestra & Choir πλαισιώνουν, ακόμα,  ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η ξεχωριστή Ελληνίδα τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου.   

Σάββατο 4  & Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010
25 Χρόνια Μουσικής Κινηματογραφικής Μαγείας!
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-MASTER CLASS
SHIGERU UMEBAYASHI

Συμμετέχουν: Σαβίνα Γιαννάτου, τραγούδι
Sandro Friedrich, έθνικ πνευστά
Oticons Orchestra & Choir
Διεύθυνση Ορχήστρας: Dirk Brossé

Συναυλίες:
Σάββατο 4  Δεκεμβρίου 2010, στις 19:30 και  22:00
& Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:30 Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήριο: 35€
Πληροφορίες: Έναρξη προπώλησης 3/11/2010

Master class
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:30
Τον Shigeru Umebayashi παρουσιάζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης
Συμμετοχή: 15€
Πληροφορίες: Έναρξη προπώλησης 3/11/2010

Παραγωγή: ΟΤΙCONS PRODUCTIONS
Υπό την Αιγίδα του Ελληνο-Ιαπωνικού Επιμελητηρίου
           
***

Σάββατο  18  Δεκεμβρίου  2010, στις 19:00 
Συναυλία
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μια διπλή συναυλία γεμάτη από τις μουσικές των συνθετών της Ρομαντικής εποχής
και από τα κατανυκτικά τραγούδια, ύμνους και μουσικές των Χριστουγέννων,
όπως ερμηνεύονται από διαφορετικούς λαούς και γλώσσες στο πέρασμα των αιώνων.
Θα ακουστούν έργα των : Schubert, Schumann, Chopin, Debussy, Rachmaninoff, Saint-Saens, Reger, Dourante, Franck, Vivaldi, Mozart, Παπακωνσταντίνου, Χρήστου, Σφυρή καθώς και Παραδοσιακά Κάλαντα με κιθάρα, πιάνο, τσέλο, φωνή και
τη Μικτή Χορωδία του ωδείου "Σαπφώ".

Αίθουσα: Foyer Ισογείου
Είσοδος Ελεύθερη
Διάρκεια: 90’
                                                                            ***
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:00
Συναυλία
«Οι Επόμενοι του Θανάση Πολυκανδριώτη παίζουν και τραγουδούν»

Ένα σύνολο μπουζουκιών επί σκηνής σε μία συναυλία που θυμίζει τους μεγάλους λαϊκούς μας δημιουργούς και παράλληλα τιμά τον Μ. Κακογιάννη. Στο πρώτο μέρος της Συναυλίας θα παιχτεί όλο το έργο «Σκληρός Απρίλης του ‘45» του Μάνου Χατζιδάκι. Πρόκειται για 11 τραγούδια των  Τσιτσάνη,  Βαμβακάρη,  Μπαγιαντέρα,  Μητσάκη,  Καλδάρα κτλ, διασκευασμένα από τον μοναδικό Μάνο Χατζιδάκι και σολίστ στο μπουζούκι τον Θανάση Πολυκανδριώτη,  έργο που πρώτο-κυκλοφόρησε το 1972. Στο δεύτερο μέρος «Οι Επόμενοι» τιμούν το στιχουργό Μιχάλη Κακογιάννη με την παρουσίαση τεσσάρων παλαιών και δύο νέων μελοποιημένων από το Θανάση Πολυκανδριώτη τραγουδιών,  σε στίχους Μ. Κακογιάννη.
Το μουσικό Σύνολο των μπουζουκιών συνοδεύει  επί σκηνής μια κιθάρα, ένα κλασικό μπάσο και ένας κρουστός.  Στο τραγουδιστικό μέρος εκτός από τα ίδια τα παιδιά  συμμετέχει και η νεαρή τραγουδίστρια Χριστίνα Μιχαλάκη.
 Διευθύνει και  συμπράττει σε ένα τραγούδι έκπληξη ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. 
Ο Καλλιτεχνικός – Μουσικός Σύλλογος «Οι Επόμενοι» ξεκίνησε το 1993 από την ανάγκη του Θανάση Πολυκανδριώτη να μεταδώσει την αγάπη του για τα λαϊκά όργανα στους νέους ανθρώπους και μέσω αυτών να συσπειρώσει όσους πραγματικά αγαπούν τη λαϊκή – μουσική παράδοση. Σήμερα, αριθμεί 280 ενεργά μέλη, 16 έως 35 ετών, από όλη την Ελλάδα. 
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 1.30'
***

Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010
Συναυλία
 Η μουσική των Χριστουγέννων είναι Μπαρόκ !

Οκτώ Ευρωπαίοι Έλληνες σολίστες  σε μια εορταστική συναυλία με κοντσέρτα μπαρόκ των Μπαχ, Βιβάλντι, Σαμαρτίνι,  και Τέλεμαν για φλάουτο, φλάουτο με ράμφος και σύνολο εγχόρδων.

Σολίστ: ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ - φλάουτο & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ - φλάουτο με ράμφος
Σύνολο εγχόρδων: ΦΑΝΗ ΒΟΒΩΝΗ - βιολί, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΛΙΩΡΗ - βιολί, ΑΓΓΕΛΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΗ - βιόλα, ΙΑΣΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ - βιολοντσέλο, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΓΓΑΣ -
κοντραμπάσο, ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ - τσέμπαλο.

Το «γλυκό» φλάουτο με ράμφος, Flauto dolce, όπως το ονόμαζαν οι Ιταλοί και το «πλάγιο» φλάουτο, Traverso, που το αποκαλούσαν και «γερμανικό» χάρη στην ιδιαίτερη αγάπη που έδειξαν για αυτό οι γερμανοί μουσικοί, υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά το πρώτο μισό του 18ου αιώνα, δηλαδή στην εποχή που μεσουρανεί το στιλ Μπαρόκ. Το πλάγιο φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος, όργανα συγγενικά, εμπνέουν τους μεγάλους συνθέτες της εποχής να γράψουν έναν σημαντικό αριθμό κοντσέρτων για σόλο φλάουτο που συνήθως συνοδευόταν από μικρό σύνολο εγχόρδων και τσέμπαλο:
Η περίφημη «αυτοκρατορική» εισαγωγή της δεύτερης ορχηστρικής σουίτας του J. S. Bach, η «μυστηριώδης» νύχτα και η «λυρική» καρδερίνα των κοντσέρτων La Notte και Il Gardellino του A.Vivaldi, τρία «τρυφερά» μινουέτα από τη Μουσική των Νερών του G.F.Haendel και το διπλό κοντσέρτο σε Μι ελάσσονα του G.Ph.Telemann, που παρουσιάζονται σε αυτό το πρόγραμμα, είναι μερικές μόνο από τις μαγικές μουσικές του Μπαρόκ για φλάουτο.
Πρόγραμμα
JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Ouverture
από τη Σουίτα αρ.2 σε Σι ελάσσονα, BWV 1067
για φλάουτο, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο

Grave-Allegro-Lentement
ANTONIO VIVALDI (1678-1741)
"La Notte" (η Νύχτα) - Κοντσέρτο αρ.2 σε Σολ ελάσσονα, op.10 RV 439
για φλάουτο με ράμφος, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο

Largo, Presto, Largo, Presto, Largo (Il Sonno), Allegro
ANTONIO VIVALDI (1678-1741)
"Il Gardellino" (η Καρδερίνα) - Κοντσέρτο αρ.3 σε Ρε μείζονα, op.10 RV 428
για φλάουτο, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο

Allegro, Cantabile, Allegro
GEORG FRIEDRICH HAENDEL (1685-1759)
Τρία Μινουέτα
από την Μουσική των Νερών
Menuet I σε σολ μείζονα, Menuet II σε σολ μείζονα, Menuet III σε σολ ελάσσονα

για φλάουτο με ράμφος, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο
GEORG PHILIPP TELEMANN (1681-1767)
Κοντσέρτο σε Μι ελάσσονα
, TWV 52: e1
για φλάουτο με ράμφος, φλάουτο, έγχορδα και μπάσο κοντίνουο

Largo, Allegro, Largo, Presto

Αίθουσα: Θέατρο
Τιμή εισιτηρίου: 18€, Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ): 12 €
*****
Χορός
Τρίτη 30 Νοεμβρίου & Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30                                      
Σταχτοπούτα
ΜΥΙΑ Ομάδα Σύγχρονου Χορού


Όνειρα, προσδοκίες, πόθοι, ελπίδα.
Ανισότητα.
Απομόνωση, φόβος, ανασφάλεια, απόρριψη.
Διαχρονικά, κλασσικά τα συναισθήματα.
Διαφορετικές, μοδάτες προσεγγίσεις  πασχίζουν να επιβάλλουν
το «όμορφο» στη κάθε πασαρέλα.
Τελικά ποιό είναι το στερεότυπο θύμα;
Τα θαύματα γίνονται μόνο από αυτούς που τα πιστεύουν και έχουν
τη διάθεση να τα κινήσουν...
                                                         Κίνηση – Χορός – Λύτρωση

Μία παράσταση  βασισμένη στο κλασικό παραμύθι «Σταχτοπούτα» μέσα από την οπτική του σύγχρονου χοροθεάτρου έτσι όπως εμπλουτίζεται με την εκκεντρικότητα σκηνογραφίας και κοστουμιών και πραγματεύεται τα πρότυπα της ομορφιάς και τον καταναλωτισμό στη σύγχρονη κοινωνία. 
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Δήμητρα Πεμούση
Χορογραφία
Άννα Ανυφαντάκη, Γαβριέλλα Ανυφαντάκη
Κοστούμια
Χρύσα Στρουγκόφ
Μουσική
Exhibition opera
Φωτογραφίες
Κώστας Κωστόπουλος
Φωτισμοί
Κωστής Γκίκας
Κατασκευή παπουτσιών

Kώστας Κωστόπουλος
Βασιλική Μαλτσάκη
Ερμηνεύουν
Γαβριέλλα Ανυφαντάκη, Άννα Ανυφαντάκη, Αλεξάνδρα Κοντοθανάση,Βασίλης Μεσσαριτάκης,Μιχάλης Περπερίδης, Ελενα Ανδρεουλάκη, Γιώργος Τσοπανίδης, Χριστίνα Τσάτσου
Παραγωγή
Ομάδα Μύια


Τρίτη 30 Νοεμβρίου & 1 Τετάρτη Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30                                      
Σταχτοπούτα
ΜΥΙΑ Ομάδα Σύγχρονου Χορού
Διάρκεια 45΄
Εισιτήριο: 15€  Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων 10€

***

9 – 12 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30
«Παράδεισος»
Ομάδα Σύγχρονου Χορού κι όμΩς κινείται

Μετά την επιτυχημένη παράσταση Purgatorio η Ομάδα Σύγχρονου Χορού  κι όμΩς κινείται  παρουσιάζει τη νέα χορογραφία της. Με αφορμή το 3ο μέρος της La Divina Commedia του A. Dante σε ότι αφορά στην τοπογραφία και τους δραματικούς χαρακτήρες, η ομάδα σχεδιάζει την παράσταση paЯRaiso.

IL paRЯaiso
Παράδεισος/με αφορμή το 3ο μέρος της commedia Dante Alighieri

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αμέντας Γιώργος
Αντωνίου Κλέων
Ανδριοπούλου Παυλίνα
Μπεντανκόρ Καμίλο
Δημάς Βασίλης
Καψούρος Βασίλης
Λινάρδου Αντιγόνη
Μακατσώρης Χριστόφορος
Μαλκότσης Ερμής
Μπαδέκα Χρυσάνθη
Παπαδοπούλου Μαρία Λουίζα
Σκότης Δρόσος
Σουγιουλτζή Χριστίνα

9 – 12 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30
«Παράδεισος»
Ομάδα Σύγχρονου Χορού κι όμΩς κινείται
Τιμές εισιτηρίων: 18 €,  Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ): 12 €
Αίθουσα Θέατρο
****

18-21 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30
Crack
Ομάδα ΖΗΤΑ

Η νέα παραγωγή της ΖΗΤΑ, αποτέλεσμα συνεργασίας της χορογράφου Ίριδας Καραγιάν, του εικαστικού Νίκου Παπαδημητρίου και του μουσικού Νίκου Βελιώτη, μελετά την σχέση ομάδας-μονάδας, τάξης-αταξίας, συσσώρευσης-απομόνωσης. 
Το έργο προτρέπει τον θεατή να εισέλθει με τις αισθήσεις του σε μια εκ νέου οργάνωση χώρου.  Σχήματα και μορφές προβάλουν και μεταλλάσσονται, σώματα και άλλα δομικά στοιχεία του έργου προκύπτουν ως μεμονωμένες μονάδες σύνθεσης και ολοκληρωμένα σύνολα.  Έντονες ρυθμικές καταστάσεις που ορίζουν την κίνηση οδηγούν σε συσσώρευση δράσεων αλλά και παύση αυτών. 
Οι συνθήκες που δημιουργούνται προκαλούν την μετακίνηση και αλληλεπίδραση των χορευτών, καθώς τελικά ο χώρος και αυτό που τον καταλαμβάνει ταυτίζονται.  Η ίδια η δράση λειτουργεί ως αντιπαράθεση τάξης-αταξίας, ομάδας-μονάδας, ενός εν δυνάμει συστήματος που αναπτύσσεται μέσα στο πλέγμα του χωροχρόνου σαν ένα σύμπαν που εναλλάσσεται συνεχώς.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία: Ίρις Καραγιάν
Εικαστική επιμέλεια: Νίκος Παπαδημητρίου
Μουσική: Νίκος Βελιώτης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελισάβετ Μωράκη
Χορεύουν οι:  Κατερίνα Ανδρέου, Μαρία Φουντούλη, Κώστας Κέκης, Χαρά Κότσαλη,    Σταύρος Κώττας, Μαριλένα Πετρίδου
Παραγωγή / Επικοινωνία:  ΖΗΤΑ,  Ανάμεσα στους Μέρμηγκες

Crack
 18-21 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30
 Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 50’
Εισιτήρια: Κανονικό  13€
Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ): 10€

***
Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους
Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA)
Βραδιές κουκλοθέατρου

Κάθε Πέμπτη στις 22:00 παραστάσεις για ενήλικες
Αίθουσα: MCF Bar-Restaurant,  3ος όροφος

Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30 παραστάσεις για παιδιά & όχι μόνο
Αίθουσα: BLACK BOX

Συνεχίζεται,  μέχρι το Μάιο του 2011, η επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με  το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA), που προσφέρει σε μικρούς και ενήλικες ξεχωριστές παραστάσεις κουκλοθέατρου.
Το Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2010
Βραδιές Κουκλοθέατρου για Μεγάλους
Κάθε Πέμπτη στις 22:00
Αίθουσα: MCF Βar-restaurant, 3ος όροφος

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 (εκτάκτως στο Black Box)
Κουκλοθέατρο ΚαραμπόλαΠαράσταση: Η Λίμνη το 'σκασε

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010
Θέατρο Μαριονέτας Αντάμαπανταχού
Παράσταση: Της Μουσικής τα Νήματα

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα
Παράσταση: Γοργόνα, Γοργονίτσα

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!
Παράσταση: Φασουλής, Ιστορία Έρωτα και Θανάτου

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!
Παράσταση: Φασουλής, Ιστορία Έρωτα και Θανάτου

Εισιτήριο: 10€

Κουκλοθέατρο για Μικρούς & Μεγαλύτερους
Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30
Αίθουσα: BLACK BOX

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010
Κουκλοθέατρο Αντάμαπανταχού
Παράσταση: Της Μουσικής τα Νήματα

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
Θέατρο Κούκλας Artoo Paspartoo
Παράσταση: Ο Παπουτσής και ο Καλικάντζαρης

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα
Παράσταση:  Γοργόνα, Γοργονίτσα

Εισιτήριο: 8€
***
Θέατρο
Παράσταση: «Από την Αρχή...»  -θέατρο της επινόησης
από μονόπρακτα του Ξ. Φ. Κρετζ
3 , 4 & 5 Δεκεμβρίου και Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 6 έως 28  Δεκεμβρίου 2010, στις 21:30,
Σκηνοθεσία Βίκυ Μαστρογιάννη και Μιχάλης Γεωργίου
Ομάδα 7

Έξι ηθοποιοί, τέσσερις γυναίκες και δύο άντρες, αντιμετωπίζουν καθημερινά, το ίδιο ανέλπιδο σενάριο. Η υπόσχεση για καλύτερες μέρες είναι αδιέξοδο, ο κύκλος βίας στον οποίο όλοι είναι συμμέτοχοι, δημιουργεί ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις. 
« ….όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα…  Από την αρχή….» (Φ. Ξ. Κρετζ)
Με αφορμή τα μονόπρακτα του Φ. Ξ. Κρετζ, «Εργασία στο σπίτι» και «Άνω Αυστρία» η ομάδα εξερευνά και αναδεικνύει τις συνθήκες εγκλωβισμού και πολτοποίησης της ανθρώπινης ύπαρξης, που χαρακτηρίζουν, κατά τη γνώμη της, τις σύγχρονες κοινωνίες.
Η ομάδα Επτά δημιουργήθηκε το 2003. Χρησιμοποιεί  μεθόδους από το θέατρο της επινόησης. Δράσεις που στηρίζονται σε οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς, με έμφαση στην οπτικοποίηση της συναισθηματικής μνήμης, την σκηνική αξιοποίηση του ελεύθερου συνειρμού και του θεατρικού κειμένου του Κρετζ, την ανάκληση δράσεων της καθημερινότητας, την ανάγκη της συμμετοχής των ερμηνευτών σε ένα πολυδιάστατο και αποσπασματικό παρόν, που δημιουργεί έναν καμβά ποικίλων συναισθημάτων, ενεργειών και μηνυμάτων στην σκηνή.
Θεατρική Παράσταση
Από την Αρχή…
3, 4, 5 Δεκεμβρίου & κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 6 έως 28 Δεκεμβρίου 2010 στις 21:30
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη και Μιχάλης Γεωργίου

Παίζουν:
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ελεάνα Αποστολάκη, Γιώργος Ανδράκης, Κατερίνα Λάττα, Νικολέττα Μαστρογιαννακοπούλου, Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Συντελεστές
Σκηνικά – Κουστούμια - Φωτισμοί: Ομάδα Επτά
Πρωτότυπη Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης
Σύμβουλος Δραματουργίας: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Βοηθός Παραγωγής: Νίκος Γεωργίου
Παραγωγή:  Ομάδα Επτά

Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια παράστασης: 75΄

Εισιτήρια: Κανονικό 15€
Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ): 10€  (Ισχύουν ατέλειες ΣΕΗ & Σπουδαστών Δραματικών Σχολών, με σειρά προτεραιότητας, εφ’ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα)

***

10, 11, 12 & 17, 18, 19 Δεκεμβρίου 2010  στις 22:00
Samuel Beckett
Breath σε  πρώτη πανελλήνια παρουσίαση
A piece of Monologue  
Rockaby
Come and Go
Cascando πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στο θέατρο
σε μια ενιαία παράσταση

Σε Σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη

Το Breath είναι ένα κομμάτι του Samuel Beckett γραμμένο για να χρησιμοποιηθεί σαν εισαγωγή στην επιθεώρηση «Ω! Καλκούτα».
Μέσα σε μια κινούμενη εικόνα και δυο ήχους ο  Beckett συμπύκνωσε τη φιλοσοφία του, αλλά και ολόκληρο το θεατρικό του σύμπαν.
Τα δυο μοναδικά γεγονότα της ζωής ενός ανθρώπου είναι η γέννησή του και ο θάνατός του. Ο ενδιάμεσος χρόνος, μια «κινούμενη» στατική εικόνα. Ενός και μοναδικού τοπίου που η συνεχής παρατήρησή του επιφέρει και τη σταδιακή συνείδηση των λεπτομερειών του. Αυτό είναι που μας δίνει την ψευδαίσθηση της αλληλουχίας γεγονότων που στον απολογισμό μόνο σαν ασήμαντα και τετριμμένα καταγράφονται.

Αυτό το μικρό έργο αποτελεί και τον καμβά για την παράστασή μας που έχει το γενικό τίτλο «Breath».
Με τον ίδιο προβληματισμό σαν ομόκεντροι κύκλοι αναπτύσσονται και τα άλλα  μικρά του έργα.

Στο A piece of Monologue, μια ζωή σαν αναμνήσεις ενός τοπίου, ένας άδειος τοίχος με τα ίχνη που άφησαν οι φωτογραφίες που κάποτε υπήρχαν, μια παλιά λάμπα που δεν ανάβει και οι μνήμες των… «παραλίγο να πει αγαπημένων». Ένας άντρας ή απλά ένας άνθρωπος μέσα σ’ ένα πυκνό σκοτάδι.
Στο Rockaby, από την κούνια, όταν είμαστε βρέφη, έως την κουνιστή πολυθρόνα, που μας αγκαλιάζει στην εποχή της ωριμότητας, μια αναμονή του «άλλου βλέμματος». Δεν είναι καταδίκη η έλλειψη ούτε σκληρόκαρδη αμέλεια αυτή η απουσία. Αλλά για τον οντολογικό Beckett αυτό είναι η φύση των πραγμάτων.
Στο Come and Go, τρείς γυναίκες μέσα σε 125 λέξεις περιγράφουν το κοινό τους παρελθόν, την αγωνία για τον επερχόμενο καιρό αλλά και την πίστη τους στην παντοτινή φιλία που τις δένει.
Στο Cascando, ένας Opener και μια φωνή. Η αγωνία του δημιουργού για μια Ιστορία που θα είναι και η ψυχική του σωτηρία. Στη δικιά μας παρουσίαση οι δυο ρόλοι είναι δυο γυναίκες που συμμετέχουν σ’ ένα κοντσέρτο για δύο πιάνα. Ακολουθώντας όλη τη διαδικασία μιας συναυλίας πολεμούν και πολεμιούνται προσπαθώντας να διασωθούν από το ίδιο το άυλο έργο.

Με τους:  Τατιάνα Παπαμόσχου,  Χίλντα  Ηλιοπούλου, Ευθύμη Λιάτο,  Βάσω Μορφιαδάκη,  Κωνσταντίνα Κλαψινού, Γεωργία Αγκοσίλιο και  Σταύρο Τσακίρη

Σε νέα μετάφραση της Δήμητρας Πετροπούλου
Κοστούμια: Γιάννη Μετζικώφ
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Πάνω σε μια Εικαστική Εγκατάσταση του Γιάννη Διαμάντη
Επεξεργασία ηχητικής μπάντας: Βασίλης Καραμπελόπουλος – Correct Studio
Video: Νάντια Σκούρτη
Αφίσα- πρόγραμμα: Βαγγέλης Νικολάου

10, 11, 12 & 17, 18, 19 Δεκεμβρίου 2010  στις 22:00
Samuel Beckett
Breath
Διάρκεια παράστασης: 75’  λεπτά.
Παραγωγή:    OmIcrOn 2,  μια εταιρεία για τις τέχνες
Αίθουσα Black Box 
Εισιτήρια: 18 €
Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ):  12€ 
***
Συνεχίζονται
LOW  BUDGET  FESTIVAL
10 ομάδες, 10 έργα, 30 παραστάσεις, 60 ηθοποιοί
έως τις 19 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο πλαίσιο του LOW  BUDGET  FESTIVAL, την  παραγωγή της  πολιτιστικής ιστοσελίδας του Λάκη Λαζόπουλου  www.tospirto.net στην οποία  παρουσιάζουν τις νέες τους παραγωγές συνολικά  10 θεατρικές ομάδες. 

Παραστάσεις Δεκεμβρίου:
·        Γιώργος Νανούρης, «15 λεπτά»,  29, 30/11 & 1/12
·        Σοφία Καραγιάννη, «Κραχ»,  2, 3, 4/12
·        Κώστας Γάκης,  «Η Σκάλα», 5, 6, 7/12
·        Ευριπίδης Λασκαρίδης, «Κορίτσι μπαταρία», 8, 9, 10/12
·        Βασίλης Μαυρογεωργίου, «Άμλετ»,  11, 12, 13/12
·        VASISTAS, «Contol freak»14, 15, 16 /12
·        Blitz, «Γαλαξίας», 17, 18, 19 /12
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ώρα Έναρξης 21.00
Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο -2

******

Θεατρική Παράσταση για τα Παιδιά

"Το Τραγούδι της Γης"
Έως τις  19 Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11:30 

Κείμενα-Στίχοι: Λεωνίδας Ψέλτουρας, Άννα Παπαμάρκου
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Εταιρία Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Λώτινος Ήλιος

Μια οικολογική θεατρική παράσταση - ύμνος στη Μητέρα Γη και ένα τρυφερό τραγούδι για όλα τα πλάσματά της, που  προτάσσει το «Εμείς» αντί του «εγώ» και αφυπνίζει την οικολογική συνείδηση. Επιβλητικές μάσκες, γιγάντιες κούκλες και πολύχρωμες σκιές συναντούν την εκφραστικότητα των ηθοποιών μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής και χορού.

Παίζουν: Αγγελική Ματοπούλου, Άννα Παπαμάρκου, Ειρήνη Ανδρέου, Σταυρούλα Καλαϊτζή

Έως τις  19 Δεκεμβρίου 2010, κάθε Κυριακή στις, 11:30
Αίθουσα Θεάτρου
εισιτήριο : 10€

Εγκεκριμένη παράσταση από το Υπ. Παιδείας για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Παραστάσεις:  Δευτέρα – Παρασκευή στις 10:00 π. μ.  (εισιτήριο: 7€)

*****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας
PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00
 Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Christian Dior
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Ως 3
ελculture.gr
www.kidsquide.gr Παιδί & Πολιτισμός
politismos.gr


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 x-petrouyia@ath.forthnet.gr

****

Δεν υπάρχουν σχόλια: