Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ // ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Tετάρτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Auditorium (Μασσαλίας 22)
Συμμετέχουν:
Pedro Meyer
Nadia Baram
Tina Schellhorn
Demosthenes Agrafiotis
J. Demos
Με αφορμή την παρουσία του διεθνούς φήμης Μεξικανού φωτογράφου Pedro Meyer, έκθεση του οποίου παρουσιάζεται τις ημέρες αυτές, στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, στο Auditorium της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, ανοιχτή στο κοινό, με θέμα Τέχνη και Διαδίκτυο.
Ο Pedro Meyer είναι πολυσχιδής φωτογράφος, και χρόνια τώρα, παράλληλα με την καλλιτεχνική του παραγωγή, εργάζεται για την ανάδειξη της νοτιοαμερικανικής φωτογραφίας. Η δημιουργική του περίοδος άρχισε το 1963 όταν ίδρυσε το Mexican Council of Photography. Ασχολούμενος αποκλειστικά με τη φωτογραφία από το 1974 διδάσκει φωτογραφία, εργάστηκε για σημαντικά περιοδικά, οργανισμούς και ιδρύματα και απέσπασε πολλά βραβεία και υποτροφίες. Το 1990 το ενδιαφέρον του προσέλκυσε η σύγχρονη τεχνολογία και η επεξεργασία των φωτογραφιών με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπήρξε πρωτεργάτης στην υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα ανέτρεπαν τις εγγενείς αξίες του φωτογραφικού μέσου. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Pedro Meyer, που επιδιώκει να συμβάλει στην προσεκτική μελέτη, ερμηνεία και έρευνα της φωτογραφίας στο πλαίσιο των νέων τεχνολογιών.
Είσοδος ελεύθερη
(Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα)
---
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Εληνικό Κέντρο Φωτογραφίας Τ: 210 92 10 545, Ε: contact@hcp.gr, http://www.photofestival.hcp.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: