Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της

Από τη Μαρία Καστανή

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιατούν 60 αφίσες που διηγούνται την ιστορία της Unesco, την αποστολή της και τους βασικούς σταθμούς του έργου της.

Οι 60 αφίσες αναφέρονται σε θέματα όπως η σημασία του αλφαβητισμού, η ισότητα των δύο φύλλων, η αξία της ανάγνωσης και του βιβλίου, το σοβαρό πρόβλημα των διακρίσεων, τα ανθρώπινα δικαιώματα – κυρίως του παιδιού – η ειρήνη και η δικαιοσύνη, η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, η διατήρηση και διάσωση των μητρικών γλωσσών ως φορέα πολιτισμού και παραδόσεων κ.λπ.


Θα προηγηθεί των εγκαινίων, στις 19.30 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου ομιλία – με θέμα την έκθεση - της κ. Ευφροσύνης Μπαλασσά-Φλέγκα PhD Διεθνών Ευρωπαϊκών και πολιτικών σπουδών, καθηγήτρια-expert διαπολιτισμικής πολιτικής Unesco, ιδρύτρια της έδρας Unesco του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , συγγραφέας του βιβλίου «Η Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της», του πρώτου Ελληνικού βιβλίου που ασχολείται με την Unesco που κυκλοφόρησε πρίν ένα περίπου χρόνο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.

Είναι η έκθεση που έγινε από την Unesco το 2005 στο Παρίσι στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων του Διεθνούς Οργανισμού.
Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός σε συνεργασία με τον Ομιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων, Κέντρων Unesco και Πρόεδρος του Ομίλου Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης Κατερίνα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Σωτήριος Σαπουντζής.
Την παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: