Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μουσικό πριόνι στον Φιλολογικό σύλλογο "Παρνασσος"

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός Είσοδος 10 - 15 ευρώ   27.09.2010
20.30  

Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός παρουσιάζει:
Α΄ μέρος: «Σπανιότητες και μεταγραφές για πιάνο»
Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος (πιάνο) έχοντας συγκεντρώσει πλήθος κριτικών και τιμητικών διακρίσεων παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το έργο "Τέσσερα Κομμάτια" του Παντελίδη, τις «Τρεις Διασκευές Χατζιδάκι» του Δεληγιαννόπουλου, τη Σονάτα αρ.10 σε Ντο μείζονα, έργο 70 του Scriabin, τη Σπουδή Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας αρ.12 "Chasse-Neige" του Liszt και τη μυθική μεταγραφή του Horowitz πάνω στην 19η Ουγγρική Ραψωδία του Liszt, έργο πρόκληση για κάθε καλλιτέχνη το οποίο δεν έχει ερμηνεύσει κανείς Έλληνας πιανίστας μέχρι τώρα...
Β΄ μέρος: «Ο μουσικός με το πριόνι...»
Μουσικό πριόνι και πιάνο σε κλασικά έργα ρομαντικών συνθετών
Το μουσικό πριόνι και ο Παρνασσός συναντιούνται μετά από 22 χρόνια. Τότε ο Κυριάκος Τζωρτζινάκης είχε παρουσιάσει το "Μελωδίες του ανέμου" για 2 κιθάρες, πιάνο και μουσικό πριόνι με δοξάρι,με την βοήθεια της βιρτουόζου Έλλης Δέλιου. Σήμερα, ο μαθητής της Νίκος Γιούσεφ παρουσιάζει το μουσικό πριόνι με συνοδεία την πιανίστα και συνθέτρια Ειρήνη Τηνιακού.
Βιρτουοζικές διαθέσεις λοιπόν, από ένα μουσικό πριόνι και ένα πιάνο με την βοήθεια των: F. Chopin, C. Debussy, F. Schubert, A. Piazzolla, L. V. Beethoven, J. Massenet, R. Sakamoto κ. ά.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα , Τηλ: +302103221917, http://www.lsparnas.gr/

Πληροφορίες εισιτηρίων


ticket services : τηλ. 210 7234567, www.ticketservices.gr 
εκδοτήριο: Υπηρεσία εισιτηρίων, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: