AthensArt 2010

Από τη Μαρία Καστανή

 Το Κέντρο Τεχνών 4 Εποχές σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν τη Διεθνή Έκθεση Τεχνών «AthensArt 2010», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων με την συμμετοχή 250 καλλιτεχνών από 50 χώρες, στέλνοντας το μήνυμα «Η Φιλία μέσα από την Τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου 2010 (Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι).
Πρόκειται για μια μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση στην οποία οι δημιουργοί παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, εγκαταστάσεων, φωτογραφίας, video και εφαρμογών. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως μουσικές βραδιές, θεατρική πειραματική παράσταση της ομάδας κωφών, παράσταση παιδικού θεάτρου, κουκλοθέατρου και σύγχρονου χορού, εργαστήρια παιδικής ζωγραφικής και σώματος, καθώς και μια ημερίδα, ομιλητές της οποίας θα είναι διακεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής και ακαδημαϊκής ζωής της χώρας.Από την έκθεση απουσιάζει ο εμπορικός σκοπός. Τα έσοδα από την πώληση έργων ζωγραφικής, σχεδίου και φωτογραφίας που θα προσφέρουν καλλιτέχνες της AthensArt θα δοθούν στην Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΕΛΕΔΩΝΗ».Το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων έχει ως εξής:Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, 20.00

• Παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι «Μαιρηβή, ένας χώρος για την κούκλα».Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, 20.00

• Μουσική με την Αγγελική Κασδά στο βιολί και παρουσίαση του έργου της “Music to Myths”.

• Βραζιλιάνικη παραδοσιακή μουσική και χορός / Μια παραγωγή του Joao Carlos

Texeira Mendes.Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, 20.00

• Εργαστήρι ζωγραφικής σώματος.

• Πειραματική θεατρική παράσταση «Μίλα μαζί μου», της θεατρικής ομάδας κωφών.Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, 20.00

• Παράδοση κειμένου για την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα

στον Υπουργό Πολιτισμού, με υπογραφές των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

• Χορωδία «Συλλόγου Ιδεοτεχνών» / Ειρήνη Φωτεινάκη και φωνητικά από τη Γιούλη

Τσαγκαράκη.

• Βραδιά σύγχρονου χορού από τις χορογράφους και δασκάλες χορού Sonia Dumitrescu και Νίκη Λουλαδάκη.Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 10.00

• Εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής με τις Maria Aristova, Silvia Casilli και Κική Μπαρδάνη.

• Παιδικό θέατρο από τη θεατρική ομάδα «Γλυκά χαμόγελα» / Γιούλη Τσαγκαράκη.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, 8:00 μ.μ.

• Ημερίδα με θέμα «Η Φιλία μέσα από την Τέχνη μπορεί να αλλάξει τον Κόσμο». Ομιλητές:

Δρ. Πέτρος Τατούλης τ. Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φώτης Κουβέλης ανεξάρτητος

Βουλευτής, Δρ. Νίκος Μαρκάτος Καθηγητής, τ. Πρύτανης ΕΜΠ, Δρ. Tom Flynn Ιστορικός & Κριτικός της Τέχνης, Συγγραφέας και Δρ. Hasan Badawi Αν. Καθηγητής ΑΠΘ.

• Απολογισμός και ανακοίνωση της επίσημης πρόσκλησης του ΚΤ4Ε-AthensArt για το 2011 από τη Ρωσία και για το 2012 από την Κίνα.Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, την Τετάρτη 1η του μηνός στις 20.00, όπου σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Τεχνόπολις» κ. Φώτης Ιγνατίου και η κα Antonietta Montemurro, εκ μέρους του Κέντρου Τεχνών 4 Εποχές και της «AthensArt 2010», θα απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Καβάφη CA4S στην Ποιήτρια και Ακαδημαϊκό κα Κική Δημουλά. Η βραδιά θα κλείσει με το ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου Άρη Γαρουφαλή, που θα ερμηνεύσει το έργο «Έξη λαϊκές ζωγραφιές» του Μάνου Χατζηδάκι.


Πηγή : in.gr
--------------------------------------------------------------------------------Πρόγραμμα

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

από 01 Σεπτεμβρίου 2010 έως 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σχόλια