Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

"Ειρηνικά Χρώματα- Ελληνικά Χρώματα ΙΙ"

Έναρξη: 15/09/2010


Λήξη: 24/09/2010

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει μία ξεχωριστή εικαστική έκθεση σε καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού επιμελητή εκθέσεων και εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, από 15 έως 24 Σεπτεμβρίου 2010 στην αίθουσα «Γ. Ιακωβίδη» του Πνευματικό Κέντρου.




Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες νέων, κυρίως, καλλιτεχνών σε μία δύσκολη εποχή, όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχής καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ανθρωπότητα. Τα Ελληνικά χρώματα γίνονται Ειρηνικά χρώματα στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία των νέων καλλιτεχνών και διαπερνούν ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση των λαών.



Ταυτόχρονα με την έκθεση διοργανώνεται και μία πρωτότυπη διαδικτυακή παρουσίαση με τίτλο «Ένα φύλλο Ελιάς», επίσης υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού. Το φύλλο ελιάς, καθώς και το περιστέρι έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως σύμβολα της Ειρήνης. Σε αυτή την πρωτοποριακή παρουσίαση έχουν δεχθεί ανοικτή πρόσκληση να συμμετάσχουν καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα, στέλνοντας μία φωτογραφία του έργου τους με συνθέσεις φύλλων ελιάς, για να παρουσιαστεί στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στο διαδίκτυο, http://1filloelias.blogspot.com. Με τη συμμετοχή αυτή ο κάθε καλλιτέχνης και το δημιούργημά του αποτελεί συμβολικά «ένα φύλλο ελιάς» για την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης.



Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20.00

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης»:

Ακαδημίας 50, στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο, τηλ.: 210 36 21 601

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00- 20.00 και Κυριακή 10.00-14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: