Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση για το λαϊκό τραγούδι με σπάνια ντοκουμέντα

Μοναδικά στοιχεία και ντοκουμέντα από τους δημιουργούς, τους ερμηνευτές, τους μουσικούς κι όλους τους ανθρώπους του λαϊκού τραγουδιού, όπως αυτοί έχουν παρελάσει μέσα από τις σελίδες του περιοδικού "Λαϊκό Τραγούδι", όλα αυτά τα χρόνια της κυκλοφορίας του, παρουσιάζει έκθεση, που φιλοξενείται στο Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα.




Η έκθεση διοργανώνεται από το "Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη", στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, που έχουν ως στόχο την προβολή κι ανάδειξη δράσεων, ενεργειών και προσώπων, που προωθούν το λαϊκό μας πολιτισμό.



Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν ο εκδότης και δημοσιογράφος, Γιώργος Κοντογιάννης και ο συνεργάτης του περιοδικού, φιλόλογος, συγγραφέας και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού, Θεόφιλος Αναστασίου.



Το περιοδικό "Λαϊκό Τραγούδι" εκδίδεται από τον Οκτώβριο του 2002, στην Αθήνα, με μοναδικό αντικείμενο την παρουσίαση θεμάτων από το παραδοσιακό μας τραγούδι (δημοτικό, ρεμπέτικο, λαϊκό).



Στη συντακτική του ομάδα μετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι, ερευνητές και συλλέκτες. Εκδότης είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης.



Το περιοδικό έχει παρουσιάσει, μέχρι σήμερα, αναλυτικές και πλήρεις δισκογραφίες για τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, καθώς και σπάνια ντοκουμέντα για γνωστές κι άγνωστες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: