Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πρεμιέρα με Χατζιδάκι

Πρεμιέρα με Χατζιδάκι  H μουσική πάει... θέατρο. Γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες, τραγουδοποιοί, ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες θα συμμετέχουν στον «Μουσικό Οκτώβριο», μια σειρά μουσικών παραστάσεων με την οποία εγκαινιάζει το Θέατρο «Κάππα» τη χειμερινή περίοδο. Κεντρικός άξονας όλων των παραστάσεων είναι η μουσική και τα τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

 Βασικός μας στόχος είναι για γίνει το θέατρο Κάππα ένα σημείο αναφοράς της πόλης που θα είναι ανοιχτό στην ελληνική πραγματικότητα και φιλόξενο σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους» δηλώνει ο Θέμης Μουμουλίδης, που βρίσκεται στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας και συμπληρώνει: «Η σχέση καλλιτέχνη - κοινού είναι πολύ πιο άμεση σε ένα θέατρο, υπάρχει πολύ καλύτερος ήχος αλλά και μια διαφορετική αισθητική αντίληψη. Μακάρι να ξεκινήσει ένας πολιτιστικός διάλογος επί της ουσίας σε χώρους που είναι δόκιμοι».

Η μουσική αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή με τη Σαβίνα Γιαννάτου, η οποία θα παρουσιάσει για δύο βραδιές τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, συνοδευόμενη από 4μελή ορχήστρα. «Είναι μια εξαιρετική ιδέα και εύχομαι να πάει καλά. Το να πραγματοποιούνται μουσικές βραδιές σ’ έναν θεατρικό χώρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη προσήλωση σε σχέση με τα μαγαζιά» μας είπε η Σαβίνα Γιαννάτου.
«Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας ο πολιτισμός καλείται σε έναν ρόλο πρωτεύοντα. Και αυτή η ιδέα είναι καταπληκτική» υπογραμμίζει ο Κώστας Θωμαΐδης, ο οποίος θα βρεθεί στη σκηνή του θεάτρου Κάππα στις 10 Οκτωβρίου. Συνοδευόμενος από τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου για το θέατρο αλλά και κομμάτια που πάντα αγαπούσε και είχε ως απωθημένο να ερμηνεύσει.
Ακολουθεί, στις 11 Οκτωβρίου, η μουσική παράσταση με τίτλο «Νίκος Γκάτσος - Στον Ουρανό σαν άστρο θα χαθώ» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Ο ηθοποιός συνοδευόμενος από ένα πιάνο θα ταξιδέψει το κοινό στην ποίηση του Νίκου Γκάτσου, τραγουδώντας, απαγγέλλοντας αλλά και ενσαρκώνοντας σκηνές από διάφορα τραγούδια.
«Εχω ένα σχέδιο» τιτλοφορείται η παράσταση του Θέμη Καραμουρατίδη, η οποία θα φιλοξενηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου, στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει τραγούδια από το θέατρο αλλά και δικά του κομμάτια, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές Νατάσσα Μποφίλιου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Χαρούλης και οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μίνως Θεοχάρης, Νάντια Κοντογεώργη κ.ά.
Στις 15 Οκτωβρίου ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης και ο σολίστ του ακορντεόν Χρήστος Ζερμπίνος θα παρουσιάσουν μουσικές των Σοπέν, Πιατσόλα, Σατί, Πλατύραχου, Σοστακόβιτς, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά.
Ο «Μουσικός Οκτώβριος στο Κάππα» θα ολοκληρωθεί με τη μουσική παράσταση «Μικρά Νυχτερινά Μυστικά» που θα παρουσιαστούν στις 16 και 17 του μήνα. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θέμη Μουμουλίδη, οι ηθοποιοί Χαρά Κεφαλά, Σία Κοσκινά, Τάνια Τρύπη, Ταξιάρχης Χάνος, Νικόλας Στυλιανού και Φοίβος Ριμένας θα πάρουν το μικρόφωνο, ενώ ο Αλκις Κούρκουλος θα διαβάζει μικρά ποιητικά κείμενα.
  • Επεται συνέχειαΤο θέατρο Κάππα θα ανακοινώσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου τη διοργάνωση κι άλλων ανάλογων παραστάσεων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: