Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πεκίνο: Διακρίσεις για την Αντιγόνη του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Σπουδαίες διακρίσεις απέσπασε στην Κίνα η Αντιγόνη, η τραγωδία που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου το Μάιο του 2011.

Η Αντιγόνη τιμήθηκε στην Κίνα με τα τέσσερα σημαντικότερα εθνικά θεατρικά βραβεία (China's Theatre Culture Award 2011). Συγκεκριμένα απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, το πρώτο Βραβείο Σκηνοθεσίας, το Βραβείο Καλύτερης Ομαδικής Ερμηνείας και το Βραβείο Καλύτερης Οργάνωσης και Παραγωγής. Η βράβευση της Αντιγόνης αποτελεί μια ακόμη διάκριση για το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη στην Κίνα.

Ο Προμηθέας Δεσμώτης που είχε σκηνοθετήσει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος το 2008 στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου είχε επίσης βραβευτεί ως η Καλύτερη Παράσταση στο Διαγωνισμό Ακαδημιών Θεάτρου της Ασίας και πρόσφατα η Ακαδημία του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή. Η μέθοδος εργασίας του Θεόδωρου Τερζόπουλου διδάσκεται στο δεύτερο έτος της Ακαδημίας Θεάτρου του Πεκίνου έξι ώρες την εβδομάδα, ενώ εκδόθηκε βιβλίο στην κινέζικη γλώσσα αφιερωμένο στο σύστημα εργασίας του.

Η συνεργασία του Θεόδωρου Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο του Πεκίνου και την Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου συνεχίζεται, καθώς το 2013 θα σκηνοθετήσει την Ορέστεια με τη συμμετοχή σημαντικών ηθοποιών από την Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία και την Ινδία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: