2ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας,

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προκηρύσσει τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, ένα θεσμό που συνεχίζει για 27η χρονιά, στο πλαίσιο του Τριήμερου Λόγου και Τέχνης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Νοεμβρίου 2011. Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη: α) Ποίηση β) Διήγημα
Όροι συμμετοχής:
1) Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι κάτοικοι της Κρήτης και οι καταγόμενοι από αυτήν, όπου και αν διαμένουν.
2) Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος και στα δύο είδη του διαγωνισμού.
3) Οι κατηγορίες συμμετεχόντων είναι: α)Ενήλικες β) Μαθητές Γυμνασίου γ) Μαθητές Λυκείου.
4) Τα υποβαλλόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα. Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι τρία για τον κάθε δημιουργό μέχρι μία σελίδα το καθένα ή μία ποιητική σύνθεση μέχρι τρεις σελίδες. Το διήγημα θα πρέπει να έχει έκταση ως πέντε σελίδες. (γραμματοσειρά Arial, μέγεθος γραμμάτων 10).
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την τελευταία μέρα του αφιερώματος Λόγου και Τέχνης. Προβλέπονται βραβεία και έπαινοι για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας.
Θέμα του διαγωνισμού:
«Οι Άλλοι»
Η σχέση μας με τους άλλους, η προσφορά. Οι προκαταλήψεις, ο φόβος, η κόλασή μας, η αλληλεγγύη, εμείς και οι Άλλοι, οι Άλλοι κι εγώ, ο αυτοπροσδιορισμός, η αλλοτρίωση, η εξάρτηση, η επιβεβαίωση. Όλα όσα σημαίνουν οι « Άλλοι» κάθε κατηγορίας και κάθε μορφής.
«Βλέπεις» είπε «είναι οι Άλλοι
και δε γίνεται Αυτοί χωρίς Εσένα
και δε γίνεται μ’ Αυτούς χωρίς, Εσύ
Βλέπεις» είπε «είναι οι Άλλοι
και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις
η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη να ‘ναι
και να μείνει αυτή.»
(Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί, Η Γένεσις)
Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες στη δεύτερη και τελευταία ανακοίνωση που θα κοινοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2011.
Παρακαλούνται οι Δήμοι, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης και τα Μ.Μ.Ε. όλης της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που στόχο έχει την ανάδειξη και την προβολή των πνευματικών δημιουργών του νησιού μας.

http://logotexnikesanafores.blogspot.com/2011/08/2.html

Σχόλια