Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

13º ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ


30.09-16.10.2011

Μετά από 13 χρόνια στενής συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς, η Ισπανία συμμετέχει φέτος με δύο ομάδες: την ομάδα Descarnada Señorita που παρουσιάζει το έργο Bag Lady της Μαλγκόσια Σκαντέρα, η οποία είναι και η βασική ερμηνεύτρια, και Da.Te Danza που παρουσιάζει το έργο Να ονειρεύεσαι.
Το έργο Bag Lady διηγείται την ιστορία μιας μοναχικής γυναίκας που καθημερινά επιστρέφει στο σπίτι της, ανοίγει την τσάντα της και βγάζει μια μικρή σοδιά από σακούλες που μάζεψε μέσα στην ημέρα. Μία πλαστική σακούλα, δύο, τρείς, τέσσερεις, πέντε, έξι… και παίζει μ’ αυτές στον ρυθμό ενός παλιού δίσκου που παίζει στο πικάπ. Κι όπως κάθε μέρα, χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια της βάζοντας και αφαιρώντας μικρά αντικείμενα από το κουτί με τα μυστικά, δίνει μορφή στις αναμνήσεις της….
Με μια μόνο χορεύτρια επί σκηνής, η οποία δίνει ζωή σε μια απ’ αυτές τις σπάνιες εξαιρέσεις που φυλάνε μέσα τους έναν φανταστικό κόσμο, το έργο Να ονειρεύεσαι αποδεικνύει, ότι το να πλένεις ρούχα μπορεί να μετατραπεί σε μια μαγική πράξη: να χύνεις το καυτό νερό, να νοιώθεις το άρωμα που αναδύεται και να αισθάνεσαι τον ατμό προκαλεί ένα όραμα που δημιουργεί γύρω του έναν μαγικό κόσμο, έναν κόσμο όπου κάθε κίνηση, κάθε συμπεριφορά και κάθε αντικείμενο σημαίνει χίλια δυο πράγματα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων: www.kilkis-festival.gr

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, Καπέτα 17, Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: