Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο


23  & 24 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 20:30

Melancholia  με το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής EX SILENTIO
 Παρασκευή 23/9
Παλαιά μουσική από τη Βρετανία με έργα των H. Purcell, J. Dowland, J. Playford
Σάββατο 24/9
Παλαιά μουσική από τη Γαλλία με έργα των Gde MachautJHotteterre,  AForqueray
  
Στη δεύτερη έκδοση του διημέρου «Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο» με τίτλο Melancholia, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, το σύνολο Ex Silentio παρουσιάζει παλαιά μουσική από τη Βρετανία και τη Γαλλία. Δύο προγράμματα βασισμένα στη «μελαγχολία», όπως αυτή ενέπνευσε και ερμηνεύτηκε από πολυάριθμους συνθέτες της εποχής. Συνδεόμενη με το φιλοσοφικό στοχασμό, η μελαγχολική διάθεση αποτελούσε μια αρετή των πνευματικών ανθρώπων κατά την Αναγέννηση και το Μπαρόκ με μεγάλη επίδραση στη μουσική και στη ποίηση.
Έργα των Henry Purcell και John Dowland μαζί με αγγλικούς χορούς του 17ου αιώνα συνθέτουν το αφιέρωμα στη Βρετανική μουσική (23/9) ενώ μουσική τουGuillaume de Machaut καθώς και γαλλικά κοσμικά τραγούδια και άριες της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, χαρακτηρίζουν τη δεύτερη συναυλία αφιερωμένη στη γαλλική μουσική (24/9). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της σειράς έχει ο Δημήτρης Κούντουρας σε μια παραγωγή της specs'n' arts.
Θα προηγηθεί παρουσίαση παλαιών οργάνων και εισαγωγή στο πρόγραμμα της κάθε ημέρας από τα μέλη του συνόλου στις 19:30

Ex Silentio σύνολο παλαιάς μουσικής
Κωνσταντίνα Πιτσιάκου – τραγούδι
Δημήτρης Κούντουρας – φλάουτο με ράμφος & φλάουτο τραβέρσο
Ανδρέας Λινός – βιέλα & βιόλα ντα γκάμπα
Eugène Michelangeli - τσέμπαλο

Το σύνολο Ex Silentio δημιουργήθηκε το 2001 από τον Δημήτρη Κούντουρα και το Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Αποτελείται, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, από δύο έως έξι μουσικούς ενώ το ρεπερτόριό του εκτείνεται από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ. Παράλληλα, προάγει προγράμματα σύγχρονης μουσικής, ενίοτε και χορού, σε συνδυασμό με παλαιά μουσική. Το Ex Silentio είναι ένα από τα λίγα σύνολα παλαιάς μουσικής στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία ενώ έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και σειρές συναυλιών στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Ολλανδία.
  
Ιστορικός Ναός Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα


Τιμές εισιτηρίων : 15 € και 10 € για παιδιά και φοιτητές
Πληροφορίες-κρατήσεις : Υπηρεσία εισιτηρίων, 210 7234567

Σχόλια