Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το Αυθεντικό Παιχνίδι

Πρόγραμμα για γονείς με βρέφη έως 2 ετών
Κυριακές 16, 23 & 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου 2011

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, αναγνωρίζοντας την αξία του παιχνιδιού στην προσωπική ανάπτυξη, προσκαλεί γονείς με βρέφη έως 2 ετών να εκφραστούν δημιουργικά μαζί, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές ή ηττημένους, τις Κυριακές 16, 23 & 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Χορού της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.
Για πρώτη φορά η Στέγη απευθύνεται στους πολύ μικρούς της φίλους, επιδιώκοντας μέσα από την καλλιτεχνική και δημιουργική ενασχόληση να τους βοηθήσει να γνωρίσουν τον εαυτό τους, τις κλίσεις τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, με έναν τρόπο ευχάριστο, βιωματικό και παιγνιώδη. Το αυθεντικό παιχνίδι με έναν άμεσο, αυθόρμητο τρόπο και μέσα από τη μη-λεκτική επικοινωνία καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη, την επαφή με τους άλλους και το περιβάλλον, χτίζοντας σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής. Μέσα από το αυθεντικό παιχνίδι, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση του παιδιού, ενώ σε επόμενο χρονικό στάδιο η ελεύθερη δημιουργική έκφραση συνδυάζεται με κινητικές, εικαστικές και συμβολικές δραστηριότητες.
Οι γονείς μαθαίνουν να παίζουν στο επίπεδο των παιδιών, στο ύψος τους, καθώς καλούνται να πάρουν θέση μαζί τους στο δάπεδο. Επίσης, μέσα από τις ασκήσεις και τη φιλοσοφία του αυθεντικού παιχνιδιού απελευθερώνουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους, κατανοούν καλύτερα τα παιδιά τους και τις αμοιβαίες τους ανάγκες.

Στον κύκλο των τεσσάρων συναντήσεων στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, οι
συμμετέχοντες θα βιώσουν μια εμπειρία αυτογνωσίας, διεύρυνσης της εικόνας του
εαυτού, ενδυνάμωσης της εικόνας του σώματος, ενίσχυσης της νοητικής και
συναισθηματικής νοημοσύνης.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορού
Μαρία Κολιοπούλου και τις ψυχολόγους-ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική
Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου.
Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η συνεννόηση με το Τμήμα
Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης. Η κράτηση θέσεων γίνεται με e-mail
στο education@sgt.gr ή τηλεφωνικά στο 213 0178034 (υπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: