Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011


Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού
Beton 7
Πύδνας 7, 11855 Βοτανικός (ΜετρόΚεραμεικός)
Τηλ.: 210 7512625
«Ψυχώ/σεις»
Mε έμπνευση από το «Ψυχώ» του Robert Bloch
από Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έως τέλος Φεβρουαρίου 2011
Από Πέμπτη έως Δευτέρα
Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές: 18 ευρώ & 15 ευρώ (φοιτητικό)

Συντελεστές:
Κείμενο: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία - Επιμέλεια Φωτισμών: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Δανάη Χατζάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Κινησιολογική Επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Βαρβαντάκης

Πρωταγωνιστούν:
Χάρης Ασημακόπουλος
Βέρα Λάρδη
Αντώνης Κρόμπας
Βαγγέλης Αλεξανδρής
Γιάννης Κουμούνδρος
Κωνσταντίνα Χαρατσάρη
Σοφία Ρουπάκη

Προπώληση: www.ticketservices.gr


O θεατρικός οργανισμός OldStage παρουσιάζει στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 (Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ. 210 7512625) την παράσταση «Ψυχώ/σεις», σε κείμενο Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη για 30 μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη έως και Δευτέρα από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011.


To κλασσικό μυθιστόρημα του Robert Bloch Ψυχώ, γνωστότερo από την κινηματογραφική μεταφορά τoυ από τον Alfred Hitchcock, γίνεται η έμπνευση για το θεατρικό έργο «Ψυχώ/σεις» μέσα από μια ψυχαναλυτική ανάγνωση.








Ο καινοτόμος και ανατρεπτικός Γρηγόρης Χατζάκης, μετά από σειρά επιτυχημένων εγχειρημάτων (“Τα Φτερά του Έρωτα”, “To Άγνωστο Αριστούργημα”, “Η Ξενάγηση (12 ζωγραφιές του Σπύρου Βασιλείου)”, “Ο Πουπουλένιος” κ.α.) και ο Θεατρικός Οργανισμός OldStage (“PR”, “Χάνσελ και Γκρέτελ, η εποχή των Γουρουνιών”, κ.α.) υπογράφουν την θεατρική παράσταση που θα συζητηθεί τον φετινό χειμώνα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Τόπος: Καλιφόρνια   Χρόνος: Δεκαετία του 1950
Σε ένα ξεχασμένο μοτέλ, το οποίο διευθύνει ο μεσήλικας Νόρμαν με τη μητέρα του, μία σειρά φόνων λαμβάνει χώρα. Με αφορμή τη διαλεύκανση του μυστηρίου και, μέσα σε νουάρ ατμόσφαιρα, ο συγγραφέας εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των ιδιαίτερων χαρακτήρων του, εικονοποιώντας, μέσα από το περιβάλλον και τους χώρους που κινούνται, τις βασικότερες από τις Φροϋδικές θεωρίες (Οιδιπόδειο, Εγώ/Υπερεγώ/Εκείνο...).
Η παράσταση παρακολουθείται επί της ουσίας μέσα από το μυαλό του ίδιου του πρωταγωνιστή της, ενός παράξενου «μεσήλικου παιδιού». Ολόκληρος ο θεατρικός χωροχρόνος μεταμορφώνεται συνεχώς, μέσα από την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα και την ερμηνεία του πάνω στα γεγονότα. Ο ρεαλισμός συνδυάζεται με υπερρεαλιστικές εικόνες του ασυνειδήτου, σε μία καθόλα ανατρεπτική θεατρική κατάδυση, που κόβει την ανάσα.Μέσα σε ένα ρευστό περιβάλλον, που αλλάζει συνεχώς –όπως οι σκέψεις- τα πάντα κινούνται υποκειμενικά, για να φέρουν τους θεατές στη θέση να παρακολουθήσουν «από μέσα» την ιστορία μίας ξεχωριστής προσωπικότητας.
Βασικά στοιχεία της παράστασης είναι το φως (που ακολουθεί μία δική του παράλληλη ιστορία, με βάση την αλληγορία των σκιών στο Πλατωνικό Σπήλαιο), ο ήχος (που παράγεται από τους ηθοποιούς ή εξωτερικές πηγές, υπογραμμίζοντας τα συναισθήματα του ήρωα) και ο χρόνος (ο οποίος μεταβάλλεται –συστέλεται και διαστέλεται- ανάλογα με την διάθεση του ήρωα).

Λίγα λόγια για το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού:

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έλξης για νέες ιδέες και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό και να προβάλλει νέους καλλιτέχνες Διαθέτει αίθουσα τέχνης, χώρο παραστάσεων και καφέ, στην περιοχή Βοτανικός στην Αθήνα και στοχεύει να παρουσιάσει πολιτιστικά γεγονότα και προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.

   3. 
Φωτογράφοι: Θανάσης Μόκας (φόντου), Γεωργία Γκάβαλη (1.3), Διονύσης Βοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: