Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

c'est ZAZ

Η αποκάλυψη της χρονιάς του 2010 στα μουσικά δρώμενα του πλανήτη ακούει στο όνομα Isabelle Geffroy ή όπως την γνωρίζουμε όλοι μας “Zaz”. Το Μαϊο του 2010 και σε ηλικία 30 ετών κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά και μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες φτάνει στο νούμερο ένα των Γαλλικών chart.


Η συνέχεια είναι πραγματικά εντυπωσιακή για τη Zaz με περιοδείες ανά τον κόσμο σε Μόντρεαλ, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Μιλάνο και το Νοέμβριο του 2010, το άλμπουμ της γίνεται διπλά πλατινένιο. Βραβεύεται επίσης για το τραγούδι αποκάλυψη “Revelation Song” από την Ακαδημία Charles Cros και κερδίζει το βραβείο European Border Breaker Awards.




Η πιο αγαπημένη τραγουδίστρια των Γάλλων για το 2010, που φτάνουν στο σημείο να τη συγκρίνουν με την Edith Piaf, δεν έφτασε μέχρι εδώ έτσι απλά. Η καριέρα της ξεκίνησε το 2001 μαζί με το συγκρότημα “Fifty Fingers” παίζοντας blues. Στη συνέχεια και για 2 χρόνια περιοδεύει σε Γαλλία και Ισπανία με την μπάντα Izar-Adatz όπου εντάσεται μεταξύ των τεσσάρων τραγουδιστών, και εργάζεται ώς μέλος χωροδίας στην Toulouse σε συνεργασίες με τραγουδιστές όπως Art Mengo, Vladimir Max, Serge Guerao και άλλους…



Οι μουσικές γνώσεις της Zaz είναι σημαντικές, σπουδές σε βιολί, πιάνο, κιθάρα καθώς και στο χωροδιακό τραγούδι, με επιρροές από τη τζας μουσική και με όπλο της τη χαρισματική της φωνή, δείχνει πως το τραγούδι είναι γι’αυτήν όλη της η ζωή.


http://maelliradio.gr/2011/02/cest-zaz/



Δεν υπάρχουν σχόλια: