Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες Στη Στέγη Γραμμάρων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση

Χορός και Δραματουργία
Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
11:00-16:00 (διάλειμμα 13:00-14:00), Αίθουσα χορού (4ος όροφος)
Με αφορμή την παράσταση "Eyes in the Colors of the Rain" των RootlessRoot στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, η δραματουργός της ομάδας Hildegard De Vuyst παραδίδει ένα τριήμερο εργαστήριο. Η Hildegard De Vuyst είναι γνωστή δραματουργός της φλαμανδικής σκηνής και έχει συνεργαστεί με τον Alain Platel και τα μπαλέτα C De La B, την ομάδα Peeping Tom, κ.α.
 «Τι βλέπετε;» Πόσο πιο απλή από αυτήν μπορεί να είναι μια ερώτηση; Κι όμως, είναι τόσο δύσκολο να απαντηθεί.
Ας το διατυπώσουμε ως εξής: ακόμα κι αν δεν υπάρχει δραματουργός, υπάρχει δραματουργία, και είναι καλύτερο να συνειδητοποιούμε την ύπαρξή της. Το εργαστήριο προσφέρει εξαντλητικό στοχασμό πάνω στην πρακτική του στησίματος μιας χορευτικής παράστασης και τη δημιουργία μιας προσωπικής πορείας του καλλιτέχνη.
Το τριήμερο εργαστήριο Χορού και Δραματουργίας είναι ανοιχτό για χορογράφους και τους χορευτές τους (solo, duo, trio), αν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα, ή για χορογράφους και/ή χορευτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν ανεξάρτητα και θα ενταχθούν σε ομάδες που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Στo εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν επίσης μελλοντικοί δραματουργοί.
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: