Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Λεμεσός υπέβαλε υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα


 
 

Στη μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση της πόλης και στην ικανότητά της να υλοποιεί έργα μακράς πνοής, βασίζεται, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Δήμαρχο Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου, η υποψηφιότητα της Λεμεσού στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού παρέδωσε την Πέμπτη στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ολυμπία Στυλιανού, ένα πολυσέλιδο έγγραφο, όπως είπε ο κ. Χρίστου, που αποτελεί το φάκελο της υποψηφιότητας της Λεμεσού για το διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα αναδειχθεί η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017.

«Βασίζεται η υποψηφιότητά μας στη μακρά παράδοση της πόλης στον τομέα του πολιτισμού, στην ικανότητα της να κινητοποιεί χιλιάδες κόσμου σε μεγάλες εκδηλώσεις, να κατασκευάζει υποδομές, και πολιτιστικές αλλά και άλλες, και να μπορεί να υλοποιήσει ένα έργο μακράς πνοής, προς όφελος, όχι μόνο της Λεμεσού, αλλά ολόκληρης της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Χριστου.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού περιέγραψε την όλη προσπάθεια ως ένα μαραθώνιο «που θα αποδώσει οφέλη και στις πόλεις μας και στους ανθρώπους μας, αλλά κυρίως θα προβάλει το όνομα της Κύπρου, και έτσι αντιμετωπίζουμε αυτή την προσπάθεια: ως ένα ευγενή συναγωνισμό που στο τέλος θα δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον τόπο μας».

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, αφού ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος συμμετέχει σε αυτό το «σημαντικό και ωραίο θεσμό», πρόσθεσε ότι το Υπουργείο προσβλέπει «σε μια ευγενή άμιλλα και σε ουσιαστική βελτίωση της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής όλων των πόλεων της Κύπρου», διότι, όπως ανέφερε, δεν είναι μόνο εκείνος που θα κερδίσει που αποκομίζει οφέλη.

«Η όλη διαδικασία της ετοιμασίας ενός σχεδίου για ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης είναι κάτι που οπωσδήποτε θα αφήσει θετικά σε όλους που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το διαγωνισμό», είπε.

«Ολοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτή τη διαδικασία, ανεξάρτητα από το ποια πόλη θα πάρει τελικά το χρίσμα για το 2017», επεσήμανε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας.

Τη Δευτέρα αναμένεται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα αναδειχθεί η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017, οι Δήμοι της Λευκωσίας και της Πάφου.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: