Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 η εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με ομιλήτρια τη διακεκριμένη βυζαντινολόγο – ιστορικό κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 100 εκπρόσωποι της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της η κ. Αρβελέρ αναφέρθηκε στον πολιτισμό της καθημερινότητας – όλες δηλαδή τις εκδηλώσεις που καθορίζουν την ποιότητα ζωής της κοινωνίας με κυριότερες την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια – ως δημιουργό της βιώσιμης και αέναης ανάπτυξης.
Τόνισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί συλλογικό και ταυτόχρονα ατομικό κατόρθωμα και χρήζει συνεχούς εξέλιξης, προόδου και προσαρμογής στις αλλαγές που φέρει το μέλλον προκειμένου να παραμείνει ζωντανός. Υπογράμμισε, επίσης, την παιδεία και την ανθρωπιά ως αξίες που καθορίζουν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη.
Η κ. Αρβελέρ ολοκλήρωσε την ομιλία της σημειώνοντας ότι η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί πράγματι μέρος του καθημερινού πολιτισμού που σέβεται την παράδοση και τη φύση και θέτει τον άνθρωπο στο κέντρο του κάθε επιτεύγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: