Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εικαστική εγκατάσταση της Χριστίνας Παπαγεωργίου

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 15.10.2011 έως 27.10.2011
Δευτέρα έως Κυριακή 18:00–22:00 Εικαστική εγκατάσταση της Χριστίνας Παπαγεωργίου
Το 2008, η γλύπτρια -αρχιτέκτονας Χριστίνα Παπαγεωργίου, ακολούθησε, σε μια πολύωρη πορεία μέσα από τα δύσβατα Δελφικά βουνά, την αρχαία διαδρομή προς το Κωρύκειο Άνδρο καταγράφοντας το δρώμενο του διεθνούς φήμης Πολωνού σκηνοθέτη Wlodzimierz Staniewski. Το Κωρύκειο Άνδρο είναι μια σπηλιά όπου σύμφωνα με μελέτες αποτελούσε το μυθολογικό σπίτι του αρχαίου θεού Πάνα και των Νυμφών.
Η εγκατάσταση της Χριστίνας Παπαγεωργίου είναι μια πορεία στο χώρο και τον χρόνο. Χάρτες, φωτογραφικό υλικό, αποτυπώματα σε πηλό από την πανίδα της περιοχής, σπόροι φυτών, αθλητικά παπούτσια των σύγχρονων προσκυνητών, ηχητικό υλικό από την ανάβαση αλλά και σκίτσα από το ίδιο το δρώμενο, συνθέτουν ένα παλίμψηστο στο οποίο αποτυπώνεται η συλλογική εμπειρία και διακρίνονται οι διαφορετικές χρονικές περίοδοι και οι μετασχηματισμοί μιας αρχαίας τελετής για την αναγέννηση και το θάνατο.
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 20:00. Μετά τα εγκαίνια προβάλλεται το φιλμ Ifigeneia in A… του Πολωνού σκηνοθέτη Wlodzimierz Staniewski, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του δρώμενου.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ: 2103418550 , http://www.mcf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: