Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ελεύθερα ιστορικά μαθήματα για τους μεγάλους πολιτισμούς

Σειρά ελευθέρων μαθημάτων παρουσιάζουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η 1η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με τον τομέα Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο τίτλος τους: «Δεκατέσσερα Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο».
Στα μαθήματα αυτά θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης. Έμφαση θα δοθεί σε παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Τα μαθήματα θα τα διδάξει η Ιστορικός -Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου και εκτός από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων θα συνοδεύονται από μουσικά ακούσματα, καθώς και από την προβολή φωτεινών διαφανειών.
Τα Δεκατέσσερα Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ανεξαρτήτου ηλικίας. Θα πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, κάθε Τρίτη και ώρα 18.00- 21.00.     Για πληροφορίες το οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. 210 5277949, 210-5277950, 210-5277951
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων:
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601, στάση Μετρο: Πανεπιστήμιο
http://www.flowmagazine.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: