«Από πού παν στο Σκουπιδο… Πρασινιστάν;»


«Σύγχρονη Παιδική Σκηνή»

Η «Σύγχρονη Παιδική Σκηνή» του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση»
για τη σεζόν 2011-2012, επικεντρώνεται σε δύο θέματα:
στην ανακύκλωση με το έργο «Από πού παν στο Σκουπιδο… Πρασινιστάν;»(3η χρονιά) και στο νερό με το έργο «Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό» (νέα παραγωγή)


«Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;».
Για τρίτη χρονιά φέτος και μετά την προτίμηση μικρών και μεγάλων συνεχίζεται η διαμάχη στο δάσος,  ανάμεσα στον Σκουπίδαρχο και τον Απεχθάνη, ανάμεσα στους Σκουπιδανιστές που μαζεύουν και προσέχουν τα σκουπίδια και στους Σκουπιδομάχους-Πρασινιστές που αγαπούν το δάσος και μισούν τα σκουπίδια. Ο εγωισμός των δύο αρχηγών και η έλλειψη συνεργασίας, τους έχουν κάνει να ενδιαφέρονται μόνο για το μισό δικό τους δάσος. Μέσα στην εμπόλεμη αυτή κατάσταση, όλα τα παιδιά-θεατές γίνονται πρωταγωνιστές της παράστασης χορεύοντας, ζωγραφίζοντας, τραγουδώντας,  προτείνοντας και βρίσκοντας λύση για τη σωτηρία του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση, την ανταποδοτική ανακύκλωση, την αναχρησιμοποίηση που γίνεται τέχνη και δημιουργία και κυρίως  μέσα από τη συνεργασία!
Συντελεστές:
Κείμενο: Ειρήνη Φ Κουτσαύτη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιώμου
Μουσική: Νίκος Τάγκας
Χορογραφίες: Χριστίνα Ζούρου
Σκηνικά – κοστούμια: Πέννυ Αμπλά
Εκπαιδευτική Σύμβουλος: Λίνα Τζατζιά (Δασκάλα Περιβαλλοντικής Αγωγής)
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος και όλα τα παιδιά!
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:  Οι ηθοποιοί της παράστασης μαζί με τους:  Κυριάκο Σεραφειμίδη, Ειρήνη Οικονόμου, Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη.
Έναρξη για το κοινό:Κυριακή 23/10/11 στις 12:00μμ
Έναρξη για σχολεία: 01/10/11,  10:00πμ-12:00μμ«Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό»
Όταν ο Ηρακλής Πουνερό βρίσκεται σε μία αποξηραμένη λίμνη ψάχνει το βασικό λόγο που η τριγύρω περιοχή πάσχει από έλλειψη νερού. Την απάντηση τη βρίσκει σε ένα σπίτι με κήπο, κοκκοφοίνικες, πισίνα και συντριβάνι με ιδιοκτήτρια την κ. Ξήρα Σία. Θα καταφέρει άραγε ο δαιμόνιος Πουνερό με τη βοήθεια της Αγκάθα Κρίση να την μεταπείσει ώστε να αντιμετωπίσει με σεβασμό το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη που είναι το νερό; Ένα είναι σίγουρο! Τέτοια υπόθεση θα τη ζήλευε και η Αγκάθα…Κρίστι!

Η νέα μας παραγωγή, «Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό» έχει θέμα το νερό και τη ζωή στον πλανήτη μας, την διατήρηση των καθαρών θαλασσών, την αλλαγή της συμπεριφοράς μας στη χρήση του νερού, την ευαισθητοποίηση που ξεκινά από την προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργώντας τις υποδομές ενός ευρωπαίου πολίτη που σέβεται το περιβάλλον και τον εαυτό του. Και σε αυτή τη παράσταση τα παιδιά είναι οι βασικοί μας πρωταγωνιστές. Οι ηθοποιοί τα βοηθούν ώστε να βγάλουν πάνω στη σκηνή τα κρυφά ταλέντα τους αλλά και τις απόψεις τους πάνω στο θέμα του νερού και τη σπουδαιότητά του. Μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα τα παιδιά ετοιμάζονται για την παράσταση, διασκεδάζουν και το μήνυμα του έργου γίνεται δικό τους και κέρδος για τη ζωή τους.

Συντελεστές:
Κείμενο: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιώμου
Μουσική προσαρμογή πάνω στα τραγούδια των ABBA: Νίκος Τάγκας
Στίχοι: Ειρήνη Φ.  Κουτσαύτη 
Σκηνικά: Ελισάβετ Πηρούνια
Κοστούμια: Νίκος Ζιώγας
Χορογραφίες: Τζένη Οικονόμου
Video-προβολές: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Εκπαιδευτική Σύμβουλος: Λίνα Τζατζιά (Δασκάλα Περιβαλλοντικής Αγωγής)
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου, Αλεξάνδρα Χειμώνα και όλα τα παιδιά!
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:  Οι ηθοποιοί της παράστασης μαζί με τους: Μαίρη Ιγγλέση, Κυριάκο Σεραφειμίδη, Ειρήνη Οικονόμου, Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη.
Έναρξη για το κοινό:Κυριακή 1/1/2012 στις 12:00μμ
Έναρξη για σχολεία: 1/11/2011, 10:00πμ-12:00μμ

 

Σχόλια