Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πως μπορεί κανείς να θυμηθεί την δίψα;


Πως μπορεί κανείς να θυμηθεί την δίψα;

Loraini Alimantiri Gazonrouge

Ατομική έκθεση του Ανδρέα Κασάπη

Η γκαλερί Loraini Alimantiri Gazonrouge παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του Ανδρέα Ρ. Κασάπη πως μπορεί κάνεις να θυμηθεί την διψά? (How can one remember thirst?).
Στην προηγούμενη ατομική του έκθεση Bones are tight όπου τα έργα διερευνούσαν τη σχέση μεταξύ ιδεαλιστικής φόρμας και σωματικής μετουσίωσης της ο καλλιτέχνης είχε συμπεριλάβει μια σειρά από αναφορικές εικόνες οι οποίες μέσα στο σύνολο της δουλειάς σχεδόν έχαναν τη θεματική τους και λειτουργούσαν σαν παιδική ανάμνηση δημιουργώντας περισσότερο μία ατμόσφαιρα από το να λειτουργούν κυριολεκτικά.
Στην νέα του ατομική έκθεση επιστρέφει σχολιάζοντας αυτή την εικόνα – αναφορά και την λειτουργικότητα της. Ο διαχωρισμός μεταξύ έργου και αναφορικής εικόνας παύει να υφίσταται. Ο Κασάπης συναρμολογεί στο χώρο της γκαλερί ζωγραφικά έργα , επι‐ζωγραφισμένες φωτογραφίες και γλυπτά . Δημιουργώντας εσκεμμένα ανολοκλήρωτες μεταφράσεις από το ένα μέσο στο άλλο, εξετάζει ζητήματα της μνήμης και της παιδικότητας – εφηβείας . Μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να προτείνει εργαλεία διαχείρισης της εμπειρίας και της ταυτότητας.
Η έκθεση συντάσσει μια θραυσματική και μελαγχολική αφήγηση , μια παράθεση από πορτρέτα κοριτσιών βγαλμένα από κινηματογραφικά stills , από αλλοιωμένες ή σβησμένες φωτογραφίες περιοδικών, από γλυπτά συναρμολογημένα με αντικείμενα από παζάρια. Υπογραμμίζει και ακυρώνει αντίστοιχα τα στοιχειά που θεώρει σημαντικά έναντι των στοιχείων που χάνονται στην διαδικασία μετάφρασης ή αλλοίωσης σαν να επρόκειτο για της απώθηση η τη συμβολοποίηση που κάνουμε σε μια μακρινή παιδική ανάμνηση ή σε ένα déjà vu.
Η έκθεση συνοδεύεται από μία έκδοση με κείμενα του Ανδρέα Ρ. Κασάπη.

  Κυκλάδων 8, Αθήνα 11361 (Κυψέλη ), http://www.gazonrouge.com/

Τετάρτη έως Σάββατο 12:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη
elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: