Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εύα Μαραθάκη: Μία συνεσταλμένη εικαστικός εξερευνά την δύσκολη τέχνη του σεξουαλικού υπαινιγμού



Πρόσωπο που αναβλύζει ευγένεια και γλυκύτητα. Βλέμμα στα όρια του μελαγχολικού. Αεικίνητη, χαμογελαστή, αλλά σοβαρή, η εικαστικός Εύα Μαραθάκη παρουσιάζει σήμερα στην γκαλερί CAN στο Κολωνάκι την έκθεση με έργα της που εξερευνούν την αβαθή περιοχή του σεξουαλικού υπαινιγμού, των φετίχ αντικειμένων και του μεταμφιεσμένου ερωτισμού.
Η Εύα Μαραθάκη ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη ζωγραφική και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ιδρύτρια του SKOUZE3 artist run space και έχει κάνει σκηνικά για το θέατρο.
Στην έκθεση "You and I" παρουσιάζει μια σειρά σχεδίων με μολύβι και ένα γλυπτικό αντικείμενο που πηγάζουν σε επίπεδο έμπνευσης από το βιβλίο «Η Αυτοκράτειρα» του Δούκα Καπάνταη.
Τα σχέδια -που συμπεριλαμβάνονται και στο βιβλίο- δεν είναι απεικονίσεις των σεξουαλικών στιγμιότυπων, ακριβώς επειδή το βιβλίο είναι πρωτίστως σεξουαλικό, σαδομαζοχιστικό, ασφυκτικό, αλλά απεικονίσεις καθημερινών και παράλληλα φαντασιακών "φετιχοποιημένων" αντικειμένων, αντικειμένων που θα ήθελα να έχω ή θα μπορούσα να είμαι.



H έκθεση «Υou and I» (Σχέδια για την ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ του Δούκα Καπάνταη) της Εύας Μαραθάκη εγκαινιάζεται σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, στην γκαλερί Can Christina Androulidaki.

Δεν υπάρχουν σχόλια: