Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Προσφορά» 60 έργων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στον χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εγκαινιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η έκθεση «Προσφορά», με σκοπό την οικονομική στήριξη του μουσείου.

«Προσφορά» 60 έργων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Η έκθεση, που υλοποιείται σε συνεργασία της «Συμμαχίας για την Ελλάδα» με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνου Στεφανίδη θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου. Εξήντα έργα 45 αναγνωρισμένων καλλιτεχνών θα φιλοξενηθούν για δύο μήνες στις αίθουσες του μουσείου και στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν, με μέρος των εσόδων να διατίθεται υπέρ των σκοπών του μουσείου.
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την προσπάθεια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Συμμαχία για την Ελλάδα», χαρακτηρίζοντάς την «κάθαρση» στην «πρόσκαιρη αδυναμία της πολιτείας μας να προσφέρει έστω και λίγα σε σχέση με εκείνα που προσέφερε παλαιότερα για τον πολιτισμό μας».
«Σήμερα που οι θάλασσες είναι φουρτουνιασμένες η παρουσία εκείνων που είτε με την τέχνη τους είτε με τον οβολό τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και στηρίζουν τον πολιτισμό είναι αξιέπαινη», είπε ο πρωθυπουργός. Στον προαύλιο χώρο του μουσείου διαδήλωναν με μάσκες και συνθήματα κατά της κυβέρνησης διοικητικοί υπάλληλοι και καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: