Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών βράβευσε τη Ν. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη


 

 Με δύο βραβεία για τα βιβλία της «Η γλώσσα των ΜΜΕ στο σχολείο»
  και «Η γλώσσα της εξουσίας στις ημέρες του μνημονίου".

 Τη δημοσιογράφο και  Λέκτορα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη βράβευσε η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών (International Society of Greek Writers and Artists) για το βιβλίο της «Η γλώσσα των ΜΜΕ στο Σχολείο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Στο βιβλίο υποστηρίζεται η έννοια και η εφαρμογή της επικοινωνιακής προσέγγισης στο ελληνικό σχολείο με στόχο την καλλιέργεια της κριτικής ανάγνωσης της πολυτροπικής γλώσσας των ΜΜΕ και την ευρύτερη ενσωμάτωση του πολυμεσικού γραμματισμού στη γλωσσική διδασκαλία. Την έκδοση προλογίζει ο Καθηγητής Γλωσσολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Νάκας ο οποίος επισημαίνει ότι το θέμα του παρουσιάζει έντονο εκπαιδευτικό και ευρύτερα κοινωνικό ενδιαφέρον.

 Επιπλέον, η κ. Τσιτσανούδη -Μαλλίδη βραβεύτηκε με το Βραβείο International Academy «ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ» για το πρόσφατο βιβλίο της «Η γλώσσα της εξουσίας στις ημέρες του μνημονίου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζαχαράκη. Στο βιβλίο αυτό αποκρυπτογραφείται η γλώσσα της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έτσι  όπως εκπέμπεται στην Ελλάδα των «μνημονίων» και του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος». Την έκδοση προλογίζει ο πρ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Πλουμίδης ο οποίος και τονίζει ότι το βιβλίο υπερβαίνει την καυτή επικαιρότητα και στοχεύει στην ανάγνωση της γλώσσας της κρίσης ανάμεσα και πίσω από τις γραμμές. Αποσπάσματα του βιβλίου αυτού έχουν αναδημοσιευτεί σε διάφορα πολιτικά και επιστημονικά περιοδικά.

 Οι απονομές των βραβείων έγιναν από την πρόεδρο κ. Χρυσ. Βαρβέρη σε εκδήλωση της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και την 32η Γιορτή των Ποιητών – Παρουσίαση Ανθολογίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: