Κυριακή 15 Απριλίου 2012

«Μουσείο Ιακώβου Τσούνη»: Ένα ανεκτίμητο πολιτιστικό απόκτημα της Μητροπόλης Καλαβρύτων

Στο Αίγιο βρέθηκε ο Βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος δώρισε στην Ιερά Μητρόπολή Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το προσωπικό του αρχείο, αποτελούμενο από εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια, ανεκτίμητου θρησκευτικής, ιστορικής και εθνικής αξίας.
Σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr, αξιοποιώντας την ανεκτίμητη αυτή προσφορά, η Ιερά Μητρόπολη δημιούργησε το «Μουσείο Ιακώβου Τσούνη», το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», οδός Πολυχρονιάδου 8 στο Αίγιο, όπου μέχρι πρότινος ήταν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.
Ο κ. Τσούνης παρεκλήθη να έρθει στο Αίγιο, προκειμένου να δει το Μουσείο, τώρα που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και τα εκθέματ τοποθετήθηκαν το καθένα στον δικό του χώρο. Αφού λοιπόν ξεναγήθηκε, εξέφρασε την ευαρέσκεια και την απόλυτη ικανοποίησή του για την άριστη ταξιθέτηση των δωρηθέντων κειμηλίων.
Την καλλιτεχνική ευθύνη για την δημιουργία του Μουσείου είχε ο Μουσειολόγος Ιωάννης Γκερέκος. Την κατασκευή των βιτρινών ο Παναγιώτης Μπέκος, ενώ την γενική επίβλεψη των εργασιών είχε ο Πολιτικός Μηχανικός Θωμάς Βαλλιανάτος.
Ας σημειωθεί, ότι μετά τις εορτές του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αμβρόσιος θα καλέσει τα ΜΜΕ για να δώσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερωθεί εκτενέστερα η Τοπική μας Κοινωνία για το νέο αυτό πολιτιστικό απόκτημα της Ιεράς Μητροπόλεως. Η ημέρα των επισήμων εγκαινίων προσδιορίζεται εντός του προσεχούς Ιουνίου.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/121729 

Δεν υπάρχουν σχόλια: