«Εγχειρίδιο κινηματογραφικής ανυπακοής», από τις εκδόσεις ΙANOS.

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ρένου Χαραλαμπίδη «Εγχειρίδιο κινηματογραφικής ανυπακοής» που μόλις κυκλοφόρησε.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 12:30 στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Ιπποκράτους 9 11, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 36 43 700

Είσοδος Ελεύθερη

Το εγκόλπιο αυτό είναι ένα προσωπικό φιλμικό μανιφέστο. Η αρχειοθέτηση των βιαστικών σημειώσεων που κράτησα όσο διήρκησε η περιπέτεια της δημιουργίας των ταινιών μου «Νo budget story» (1996), «Φτηνά τσιγάρα» (1999), «Η καρδιά του κτήνους» (2004) και «Τέσσερα μαύρα κουστούμια» (2009). Φιλμ που έγραψα, σκηνοθέτησα, έπαιξα, συμμετείχα στην παραγωγή και στην τελευταία συνέθεσα και τη μουσική. Ένα ακατάστατο σημειωματάριο της στιγμής με δυσανάγνωστους συλλογισμούς σε κάθε είδους χαρτάκια, περιθώρια εφημερίδων, σενάρια, πακέτα τσιγάρων, προγράμματα γυρισμάτων, χαρτοπετσέτες, στο κινητό...
Σαφώς δε διεκδικώ καμία πρωτοτυπία και η αξία των σημειώσεων αυτών είναι υποκειμενική. Έχουν ένα κάποιο νόημα μόνο για κάποιους. Είναι το δικό μου μονοπάτι, που άνοιξα περπατώντας και πολλές φορές χάνοντας το δρόμο μου στο γοητευτικό αλλά και σκοτεινό δάσος του αυτοδίδακτου.
Ρ. Χ.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του ’70. Είναι αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κινηματογράφου, ηθοποιός και μουσικός.
ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012, 12:30

Σχόλια