Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Workshop με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Diotima

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 12:00-14:00 Μικρή Σκηνή -Είσοδος ελεύθερη
Το workshop θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρατηρήσουν και να μάθουν πως δουλεύει ένα από τα σημαντικότερα νέα κουαρτέτα εγχόρδων για την προετοιμασία ενός απαιτητικού έργου σύγχρονης μουσικής (του Helmut Lachenmann).
Το κουαρτέτο εγχόρδων Diotima τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό FNAPEC στο Παρίσι το 1999 και με το Βραβείο Σύγχρονης Μουσικής στο Διαγωνισμό Κουαρτέτων Εγχόρδων του Λονδίνου το 2000, ενώ τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε η διετούς διάρκειας υποτροφία του σχήματος (residency) από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μουσικής Δωματίου στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας.
Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από έργα του Χάυντν έως σύγχρονων συνθετών, αλλά εστιάζουν ιδιαίτερα στην κλασική περίοδο, στο ρομαντισμό, στις αρχές του 20ού αιώνα και σε μια επιλογή σημαντικών έργων των τελευταίων 50 ετών. Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς τους αποτελεί η ερμηνεία και η διάδοση έργων που έχουν ανατεθεί τα τελευταία χρόνια, τα οποία παρουσιάζουν στις κορυφαίες συναυλιακές αίθουσες ανά τον πλανήτη.
Η δισκογραφία του κουαρτέτου περιλαμβάνει συνθέσεις των Helmut Lachenmann και Luigi Nono (‘Diapason d’or de l’année’ – βραβείο Νέων Ταλέντων), έναν κύκλο κουαρτέτων του Alberto Posadas (Diapason d’or, Νοέμβριος 2009) και κουαρτέτα του George Onslow (Δίσκος του Μήνα στο τεύχος Ιανουαρίου 2010 του Diapason). Το τελευταίο τους CD περιλαμβάνει έργα για φωνή και κουαρτέτο εγχόρδων των  Schoenberg, Berg and Webern, με τη συμμετοχή της Sandrine Piau και της Marie-Nicole Lemieux (φωνές).
Απευθύνεται σε:
Φοιτητές μουσικών σχολών, επαγγελματίες μουσικούς και όσους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ερμηνεία στη σύγχρονη μουσική.
Γλώσσα:
Αγγλικά
Το workshop θα πραγματοποιηθεί από το Κουαρτέτο εγχόρδων Diotima:
Yunpeng Charles Zhao: βιολί
Vanessa Audrey Szigeti: βιολί
Franck Pierre Charles Chevalier: βιόλα
Pierre Morlet: τσέλο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί παράλληλη δράση της εκδήλωσης:
Κουαρτέτο Εγχόρδων Diotima
Κουαρτέτο Εγχόρδων Diotima
Κουαρτέτο Εγχόρδων Diotima
12 Δεκεμβρίου 2011
 
www.sgt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: