"ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ"


Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς << Μελίνα Μερκούρη >> 
ΤΗΣ ΣΕΛΜΑ  ΛΑΓΚΕΡΛΕΦ
ΑΠΟ ΤΙΣ <<ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ>>Ο αγαπημένος ήρωας, μετά από το επιτυχημένο του ταξίδι στην Αθήνα αλλά και στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού, θα συνεχίσει τις περιπέτειές του κοντά στα παιδιά της Θεσσαλονίκης, από 2 Οκτώβρη και για τρεις ολόκληρους μήνες.

Όλοι θα είναι εδώ! Ο Νιλς μαζί με τον λευκό του χήνο, τον Μάρτιν. Oι αγριόχηνες με την σοφή Άκα στον αέρα σαν τους πρώτους πιλότους. H παμπόνηρη αλεπού με τα καμώματά της και ένα πλήθος ζώων και ανθρώπων που συνάντησε ο Νιλς στο θαυμαστό του ταξίδι.

Ένα οικολογικό παραμύθι, που γίνεται μια παράσταση γεμάτη ονειρεμένες εικόνες.

Η μουσική της παράστασης θα είναι και πάλι μοναδική. Σκανδιναβοί συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious, o Gade αλλά και φολκλορικά τραγούδια μοναδικού λυρισμού συνθέτουν το μουσικό χαλί του ταξιδιού του Νιλς.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και μαζί με τον άσπρο του χήνο ακολουθεί ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια.

Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που του έμαθε πολλά αλλάζοντάς του τον κακότροπο χαρακτήρα. Του αποκάλυψε ταυτόχρονα μυστικά της φύσης, αλλά και θρύλους μαγικούς. Η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, στις αρχές του 20ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκε σαν αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφίζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση.

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση - Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου
Ενορχήστρωση - Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική διδασκαλία: Μαργαρίτα Παπαδημητρίου
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Βαφειάδης, Γεωργία Κούρτη, Ιωάννα Δημακοπούλου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Άγγελος Κυριακόπουλος, Ασπασία Πυτιλάκη, Γιάννης Φιλίππου.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών.
H παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της Σουηδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.
Παραστάσεις : Κάθε Κυριακή στις 11:30
Είσοδος για μικρούς και μεγάλους  : 12 ευρώ
Ομαδικά 8 ευρώ

Καθημερινά για σχολεία
Είσοδος για μαθητές (ομαδικά) : 8 ευρώ
Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 7-9, 55132
Τηλέφωνο:2310-458591
Λεωφορεία:5,6,7

Σχόλια