Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΟΞΥΓΟΝΟ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να δώσει νέα πνοή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.  Το ΟΞΥΓΟΝΟ θα ανοίξει τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2012 στη διεύθυνση Ολύμπου 81, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και φιλοδοξεί να γίνει πολιτιστικό στέκι για τους φίλους του βιβλίου και της τέχνης.

Στο φωτεινό, άνετο πατάρι του με θέα στη Ρωμαϊκή Αγορά, το ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια για ενηλίκους με άξονα το βιβλίο και την ανάγνωση, τη γλώσσα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό (κατάρτιση επιμελητών-διορθωτών κειμένων, οπτικοακουστική μετάφραση - υποτιτλισμός, δημιουργική γραφή, κύκλοι σεμιναρίων για το θέατρο στην εκπαίδευση, την αφήγηση, την τέχνη του γονιού κ.ά.).

Κάθε Σάββατο το ΟΞΥΓΟΝΟ περιμένει με χαρά τους μικρούς αναγνώστες να δημιουργήσουν, να παίξουν, να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, και εν τέλει να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε παρουσιάσεις βιβλίων και πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στο ΟΞΥΓΟΝΟ διαβάζουμε με πάθος λογοτεχνία και όχι μόνο. Γι’ αυτό φιλοξενούμε Λέσχες Ανάγνωσης στο μεγάλο τραπέζι του παταριού και διοργανώνουμε τακτικά παρουσιάσεις και συζητήσεις γύρω από βιβλία που μας συναρπάζουν και μας εξάπτουν την περιέργεια, αφιερώματα στους αγαπημένους μας συγγραφείς, βραδιές μαραθώνιας ανάγνωσης και άλλα πολλά -  με αφορμή πάντα το βιβλίο, τη σκέψη και τον πολιτισμό.

Δείτε στα συνημμένα αρχεία το πρόγραμμα των σεμιναρίων και των παιδικών εκδηλώσεων έως τον Μάρτιο του 2012, καθώς και τις Λέσχες Ανάγνωσης που διοργανώνονται στο ΟΞΥΓΟΝΟ, ή επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.oxygono-metaixmio.gr.

Εάν είστε κι εσείς βιβλιόφιλοι και αγαπάτε τον πολιτισμό, ελάτε λοιπόν να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις, καθώς και τα σχόλιά σας. Ας ενώσουμε τις ανάσες μας για περισσότερο ΟΞΥΓΟΝΟ!

Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο facebook. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα σεμινάρια-εργαστήρια, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής στις Λέσχες Ανάγνωσης, επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 260085 (Δευτέρα-Παρασκευή, 16.00-21.00) ή στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr.

Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο πληρωμής των διδάκτρων στα σεμινάρια στο σχετικό συνημμένο αρχείο.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
www.oxygono-metaixmio.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 16.00-21.00 - Σάββατο: 10.00-15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: