Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές

υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Καρόλου Παπούλια
Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών, διοργανώνει τις «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές σε Δήμους σε όλη την Ελλάδα», μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών και των νέων με την διαδικασία της ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε.του Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Καρόλου Παπούλια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανά σχολικό τμήμα, προσκαλούνται να ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να κερδίσουν πλούσια δώρα, ως επιβράβευση της ενεργούς συμμετοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος.
Οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2011, σε 19 Δήμους της χώρας που αντιστοιχούν σε πληθυσμό 2.489.092 κατοίκων και διαθέτουν 2.224 σχολικές μονάδες.
Ειδικότερα, οι μαθητές κάθε σχολικού τμήματος θα επιστρέψουν ομαδικά τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες τους στα υψηλής τεχνολογίας Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και θα συγκεντρώσουν τα αντίστοιχα κουπόνια του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης. Σε κάθε Δήμο, ολοι οι μαθητές από τα τρία (3) σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα όπως netbook, ποδήλατα, i-pod και MP4 music player.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: