Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΡΤ πάει... σχολείο


H ΕΡΤ πάει σχολείοΤο Αρχείο της ΕΡΤ, ακολουθώντας τους διεθνείς κανόνες οπτικοακουστικής αρχειονομίας, παρέχει ασφαλή δεδομένα, η καλή χρήση των οποίων λειτουργεί ως επιπρόσθετο βοήθημα για τον μαθητή και τον δάσκαλο.
Το επιστημονικό προσωπικό του Αρχείου της ΕΡΤ, σε συνεργασία με δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιστοίχησαν οπτικοακουστικά αρχειακά τεκμήρια με σχολικά βιβλία, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον χρηστικά μαθησιακά εργαλεία, σχετικά με συγκεκριμένα γνωστικά πεδία.
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι να διευκολυνθεί η αναζήτηση, αξιολόγηση και χρήση των οπτικοακουστικών μαθησιακών αντικειµένων από μαθητές, εκπαιδευτικούς ή αυτοµατοποιηµένες λογισμικές διεργασίες.

Tο Αρχείο της ΕΡΤ, όπως κάθε αρχείο, οφείλει να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές και μορφωτικές ομάδες χρηστών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι οι εξελίξεις στην επιστήμη και την έρευνα μπορεί να προσφέρουν νέες χρήσεις και δεδομένα.
 Τα εργαλεία επιλογής περιεχομένου είναι ιεραρχικά δομημένα.
Μπορείτε να αναζητήσετε θέματα με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα, την τάξη, το μάθημα ή και συνδυασμό των παραπάνω.
Αρχικά, εμφανίζονται όλες οι τάξεις και όλα τα μαθήματα που σχετίζονται με θέματα του αρχείου.
Αν επιλεχθεί κάποια εκπαιδευτική βαθμίδα, οι υπόλοιπες επιλογές φιλτράρονται και απεικονίζουν μόνο τις τάξεις και τα μαθήματα της συγκεκριμένης βαθμίδας που σχετίζονται με θέματα του αρχείου.
Αντίστοιχα αν επιλεχθεί κάποια τάξη, τότε η επιλογή του μαθήματος φιλτράρεται και απεικονίζει μόνο αυτά που αφορούν τη συγκεκριμένη τάξη και σχετίζονται με θέματα του αρχείου.

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/ertatschool.aspx
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: