Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Από 22 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2013 Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ



 
            
       Ένα μεγάλο μουσικό-εκπαιδευτικο Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πόλη της Καρδίτσας τον ερχόμενο μήνα.
      Εβδομήντα δύο (72) σχολικές χορωδίες, 3.500 Χορωδοί – εκτελεστές, θα λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη Φεστιβαλική Εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα, από 22 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2013, και υλοποιείται στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς  Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.
      Εβδομήντα δύο (72) Σχολικές Χορωδίες από Ελλάδα και εξωτερικό (3 χορωδίες από Ιταλία και 2 από Σερβία) θα έλθουν στην Καρδίτσα για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση.
      Τεράστια είναι η συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών από πολλά μέρη της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί από 22 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2013 στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών  που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.    
       Σχολικές Χορωδίες από Αθήνα, Πειραιά, Κατερίνη, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο, Πολύκαστρο, Άργος, Θήβα, Ιτέα Φωκίδας, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κομοτηνή, Καστοριά, Λάρισα, Τρίκαλα, Σκάλα Λακωνίας, Δράμα, Χαλκίδα, Καρδίτσα, Παξοί, Σοφάδες, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ν. Παντελεήμονα Πιερίας, Αττική  κλπ έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.
      Συγκεκριμένα, η 5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2013 στην πόλη της Καρδίτσας στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL.
      Παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν στην  Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου κλπ.
       Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας.
        Για πέμπτη φορά πραγματοποιείται ένας Χορωδιακός Θεσμός που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από σχολικές χορωδίες της Ελλάδος καθώς και την συμμετοχή εκλεκτών ξένων χορωδιών.
        Στην 5η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών λαμβάνουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές-μεικτές) από σχολικές μονάδες, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
        Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 31ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή  Νίκου Ευθυμιάδη.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ο Δήμος Καρδίτσας και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας).
        Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.
         Ασφαλώς και πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές, μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της  χώρας.
       Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες και Φεστιβάλ του Εξωτερικού.
        Θα υπάρξει και Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες οι οποίες και θα επιβραβευτούν συμμετέχοντας σε Διεθνείς διαγωνισμούς και Φεστιβάλ του Εξωτερικού.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.
Επίσης κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες θα παρευρεθούν στο Φεστιβάλ όπως  ο Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Κουρουπός, Μιράντα Καλδή, Χάρης Ξανθουδάκης και πολλοί άλλοι.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7.00 μ.μ.
       Η καρδιά της μουσικής – χορωδιακής Ελλάδας χτυπά στην Καρδίτσα από 22 Φεβρουαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: