Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μάταλα: Διεθνές meeting για τους hippies Matala 11-13/06/2011

  Από το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης σε όλο τον κόσμο!

Διεθνές meeting για τους hippies - Φεστιβάλ για όλες τις ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα
Όλα είναι ίδια εδώ, το θες κι εσύ όπως κι εγώ, να δραπετεύσουμε ξανά, μόλις θα πάρουμε φωτιά... Φύγαμε, ζήτησέ το μόνο και φύγαμε..."

Με το τραγούδι "Φύγαμε" (σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive) θα ανοίξουν την συναυλία-έναρξη του Matala Festival τα "Κόκκινα Χαλιά", ενώ εντυπωσιακό χορευτικό σόου με φωτιές θα προσφέρει ένα μοναδικό θεάμα στους πρώην χίπις αλλά και τους Έλληνες που αναμένεται να κατακλύσουν τα Μάταλα το ερχόμενο τριήμερο. Τόσο τα "Κόκκινα Χαλιά" όσο και οι "Nevma" θα συνδυάσουν το χθες με το σήμερα, καθώς έχουν διασκευάσει επιλεγμένα τραγούδια από τα 60's και τα 70's. Τους παρευρισκόμενους περιμένει ακόμη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μία ακόμη συναυλία - έκπληξη, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. 

Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και DJs συμμετέχουν σ' ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής.
Πολλές είναι επίσης οι παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων. Στο πλαίσιο του Matala Festival εντάσσονται ακόμα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βυνιλίου της περιόδου 60s – 70s, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, καθώς και πάρα πολλές εκπλήξεις.
Από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης ... σε όλο τον κόσμο
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, σήμερα, η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη αναφέρθηκε στη σημασία της αναβίωσης του τρόπου ζωής και δράσης της νεολαίας του "τότε", ενώ υπογράμμισε ότι το Matala Festival απευθύνεται σε όλους, έστω κι αν ως κεντρική θεματική έχει τους χίπις.
Τους επισκέπτες της περιοχής, που οι πληροφορίες λένε πως προέρχονται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιμένουν πολλές εκπλήξεις, ενώ στόχος ολόκληρης της διοργάνωσης είναι η τουριστική προβολή της περιοχής των Ματάλων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που "από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο" - είπε η κ. Πετρακογιώργη.
Ελεύθερη είσοδος
http://gelia.gr/-meeting-hippies-matala-11-13062011

Δεν υπάρχουν σχόλια: