Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Έκθεση εικαστικών έργων του Σάκη Παπαγιάννη --Μετεμψύχωσις

22:00
Eγκαίνια: Δευτέρα 23 Μαίου 2011, στις 20:00

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Foyer ΙσογείουΕισιτήρια:
Είσοδος Ελεύθερη
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 20.00, τη νέα έκθεση εικαστικών έργων του Σάκη Παπαγιάννη, με τίτλο «Μετεμψύχωσις».

Η έκθεση περιλαμβάνει επιτοίχια τρισδιάστατα εικαστικά έργα, κατασκευασμένα από σκληρές επιφάνειες, όπου το εικονικό εξωτερικό περίβλημα τους αυτοκαταστρέφεται για να αποκαλύψει το πραγματικό εσωτερικό περιεχόμενο. Υλικά, αντικείμενα, συναισθήματα που άφησαν την τελευταία τους ανάσα, όμως δεν έχουν πεθάνει. Αποκτούν μια νέα ζωή και η ψυχή τους δε χάνεται. Αφήνονται ελεύθερα στο ταξίδι της δημιουργίας, αλλάζουν μορφή και χρήση και μετοικούν σε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Βιογραφικά Στοιχεία
Ο Σάκης Παπαγιάννης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργικός διευθυντής (art director) στο χώρο της διαφήμισης. Από το 1994 συνθέτει εικόνες και οπτικοποιεί μηνύματα.
Ζωγραφίζει, φωτογραφίζει και δημιουργεί εικαστικά έργα με υλικά που ο ίδιος αναζητά και βρίσκει στο φυσικό τους χώρο: εργοτάξια, ναυπηγεία, εργοστάσια, εγκαταλελειμμένους οικισμούς. Μεταμορφώνει τα υλικά, δίνοντας τους μια δεύτερη ζωή, αναζητώντας μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία και την προσωπική του μεταμόρφωση.

http://www.mcf.gr/el/calendar/?ev=metempsihosis

Δεν υπάρχουν σχόλια: