Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Σωματικό θέατρο και ομαδική δημιουργία» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "δρυάδες 2011"

 
 
Σάββατο, 2 Ιουλίου στις 5:00 μ.μ. - 08 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.
Λίμνη Ν. Πλαστήρα
Ξενοδοχείο Ανατολή
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Esther Andre Gonzalez, ηθοποιός – σκηνοθέτης - συγγραφέας

Στο εργαστήριο αυτό θα γίνει προσέγγιση του κειμένου με την γλώσσα του σώματος, με βάση την συλλογικότητα που στηρίζεται στην ομαδική και ατομική δημιουργία του μεγάλου διδάσκαλου
Ζακ Λεκόκ που έχει προσφέρει σε μεγάλο βαθμό σ` αυτό που αποκαλούμε σωματικό θέατρο.
Στα επίπεδα γνωριμίας, συνεργασίας, εγρήγορσης, δημιουργίας, ο καθένας θα βάλει το δικό του στοιχείο,
το δικό ρυθμό και θα ανακαλύψει το βιορυθμό των άλλων.
Μέσα από την τεχνική της αφήγησης, την δημιουργία ρόλων, με το πέρασμα από την αφήγηση στη δράση,
στόχος μας είναι η δραματοποίηση με ήχους και μουσικές σε μια διεθνή γλώσσα.

Esther Andre Gonzalez
Η Esther Andre Gonzalez, γεννήθηκε στο Μεξικό. Τελειώνοντας τις σπουδές της, στην Εθνική Δραματική Σχολή του Μεξικού, συνεχίζει στο Παρίσι, στην σχολή Jacques Lecoq και στο Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique, με τον Michel Bouquet. Τελειώνοντας τις σπουδές της στην Nouvelle Sorbonne, παρακολουθεί σεμινάρια με τον Yoshi Ohida “Du geste à la parole”, με τον Tapa Sudana, “Masques balinais”, με τον Pierre Debauche “Théâtre, un nouveau répertoire”, με τον Philippe Hottier “Clown et Jeu masqué” και με την E. Chailloux “Tradition et modernité”.
Παρακολουθεί σεμινάρια που έχουν σχέση με το παραδοσιακό θέατρο: Théâtre-Danse Khatakali, με τους Balakrishnam και Karuna Karan, Théâtre Balinais-Topeng με τους I. Made DJimat και την Cristina Wistari, Opéra de Pékin με την Pei Yanling και τον M. Guo, l’Art du Griot με τον Sotigui Kouyaté, Comedia dell’Arte με τον Carlo Boso.
Συνεχίζει την επαγγελματική της κατάρτιση, στο τραγούδι και στη μουσική τεχνική με την Tamia Valmont, στο μουσικό θέατρο με τον Oscar Sisto, στα Τύμπανα της Κορέας, tchango, με τον Jai-Kin, στο Παρίσι, και στην Ιαπωνία, στα Ιαπωνικά Τύμπανα με τον Eiichi Saito Kodo Fundation.
Ως Ηθοποιός συμμετέχει σε θεατρικές παραγωγές του κλασσικού ρεπερτορίου, στους ρόλους (Phèdre, του Racine, Espagne, του Cervantes, Agafia Tijonovna, του Gogol, Electre, του Sartre…), του σύγχρονου ρεπερτορίου (Dolores del Rio, του Fuentes, Ibu Batou και Ourania la tibetologue, της Helène Cixous, Céleste, του Sandoval…) καθώς επίσης και σε θεατρικές παραγωγές βασισμένες σε μη θεατρικά κείμενα (La princesse sacrifiée, Coyolxahutli, Le clown Ste. Marie…), στην Ευρώπη και στο Μεξικό.
Από το 1993 μέχρι το 1999 είναι μέλος του θιάσου Théâtre du Soleil της Ariane Mnouchkine (La Villle Parjure, Tartuffe, Et Soudain des nuits d’éveil…). Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες (Nadja, Coyoacan, L’ Escorpionne, Histoire d’Amour, Les illusions perdues…), στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο (Radio France Culture, Au dessous du volcan, Retour de la Pampa, On the road…).
Ως Σκηνοθέτης υπογράφει θεατρικές παραγωγές σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου.
Alpenstock του Rémi De Vos, (Αθήνα 2008, Θέατρο Χώρα), Χιόνια πολλά… της Ε. Μαραγγού, (Αθήνα, 2008, θέατρο Φούρνος), Το Ψυγείο του Copi, (Αθήνα 2007, Θέατρο Πορεία), Frida/Frida της ίδιας, (Αθήνα 2007-08, Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας), Φιλουμένα Μαρτουράνο του E. De Filippo, (Αθήνα 2007, Θέατρο Κ. Βασιλάκου), La Comedia de los errores του W. Shakespeare, (Πόλη του Μεξικού, 2007, συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τον A.L. Palacios, Teatro UNAM, περιοδεία στο Μεξικό), Τριαντάφυλλο στο στήθος του T. Williams, (Αθήνα 2006, Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν), Low level panic της C. McIntyre, (Αθήνα 2006, Θέατρο Άνεσις), Coté jardin, (Φεστιβάλ L’oeil du cyclon-Océan Indien 2005), Le Cabaret Récapitulatif, (2005, Théâtre Imperial de Compiegne), Les deux Frida της ίδιας, (2004-05, Παρίσι, Φεστιβάλ Frida Kalho), L’exception et la règle του B. Brecht, (2004, συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τον F. Lecour, Théâtre de Caen, περιοδεία στη Γαλλία), Le Rêveur του J-H. Blumem, (2003 μουσική κωμωδία, Παρίσι), Les Fantômes de mes Jenny’s της A. Sigichelli, (2003, Παρίσι, Φεστιβάλ Nous n’irons pas à Avignon, περιοδεία στη Γαλλία), Egeo του Ε. Carballido, (2000, Πόλη του Mεξικού), Orinoco του E. Carballido, (1999, Παρίσι, περιοδεία στο Mεξικό), Solo του Β. Liègme, (1993, Παρίσι), Caifanes, sexto aniversario, (1992, Πόλη του Mεξικού), Teules, le radeau des serpents της ίδιας, (1991, Πόλη του Μεξικού, περιοδεία στο Μεξικό), La Fille du Diable του Sandoval, (1990, Παρίσι).
Διδάσκει θέατρο στο Μεξικό και στη Γαλλία και έχει γράψει 7 θεατρικά έργα.
Θεατρικός συγγραφέας γράφει Mon cher amour (1989), L’évangile selon le clown (1989), Ment-songe (1990), Teules, le radeau des serpents (1991), Dors petite, dors (2006), Dorothy darling (2006), Frida/Frida (2007).La porte du bout du Monde(2009). Παιδαγωγός διευθύνει θεατρικά σεμινάρια για ηθοποιούς, στην Ευρώπη και στο Μεξικό από το 1990. Στην Ελλάδα έχει διδάξει θέατρο στο Θέατρο Αλλαγών και στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Aπό το 2008 διδάσκει στη θεατρική σχολή Δήλος.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (ανεξαρτήτως εργαστηρίων 1, 2 & 3)
• «το ξένο ρούχο»
Εμψυχωτής: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, ηθοποιός

• «300 λέξεις – γράψε την ιστορία σου»
Εμψυχωτής: Μηνάς Βιντιάδης, συγγραφέας

• «το ξένο ρούχο»
Εμψυχωτής: Σπύρος Μπουντούρης, εμψυχωτής θεάτρου

Δίδακτρα - Παραμονή (6 νύχτες σε δίκλινα δωμάτια) – Διατροφή (Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό με παραδοσιακές γαστρονομικές απολαύσεις) - Έντυπα Σεμιναρίου: 390 € διαμονή , διατροφή, δίδακτρα / 145 € μόνο για δίδακτρα Σεμιναρίου
330 € για φοιτητές έως 24 ετών & μαθητές 14 έως 17 ετών / 260 € μόνο διαμονή-διατροφή (για συνοδούς)

Δηλώσεις και όροι συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν το ποσό στην ALPHA BANK Αρ. Λογαριασμού 320-00-2002014693 και να στείλουν : α) την απόδειξη κατάθεσης της τράπεζας στην οποία να φαίνεται καθαρά το ποσό και το όνομα β) αίτηση (υπάρχει πρότυπο) και γ) υπεύθυνη δήλωση γονέα, για μαθητές 15-17 ετών (υπάρχει πρότυπο) στο fax: 24410 23025 ή στην ηλεκτρ. διευθ: theatrokar@yahoo.gr


συμπόσιο τέχνης δρυάδες 2011 Λίμνη Ν. Πλαστήρα 1 έως 10 Ιούλη
8ο Θερινό Σεμινάριο Θεάτρου – Κατασκήνωση 2 έως 8 Ιούλη
στη λίμνη Ν. Πλαστήρα “δρυάδες 2011”

“τέχνης παίδευσις”
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
τηλ.fax 24410 23025 6974958683
ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr
e-mail: theatrokar@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: