Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Eunice Kennedy Shriver

Η Eunice Kennedy Shriver (10, Ιουλίου, 1921 - 11 Αυγούστου 2009)  ήταν ένα μέλος της οικογένειας Kennedy, αδελφή του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και των  Γερουσιαστών Robert F. Kennedy και ο Edward Kennedy, ιδρύτρια  το 1962 ττου Camp Shriver, και το 1968, των  Special Olympics.  

 Το 1982, Η  Shriver ίδρυσε τo Εθνικό Κέντρο Eunice Kennedy Shriver για την κοινοτική φροντίδα  στο Πανεπιστήμιο της Utah, Salt Lake City. Η Κοινότητα περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης  με έμφαση στις ειδικές ανάγκες 


Για την εργασία της στην εθνικοποίηση των Special Olympics, Shriver έλαβε το   Διεθνές Βραβείο παγκόσμιας ιθαγένειας. Σχετικά με το θέμα αυτό έχει κερδίσει επίσης άλλα βραβεία και αναγνωρίσεις  , συμπεριλαμβανομένων των τιμητικών τίτλων από πολλά πανεπιστήμια.  

Είναι η δεύτερη αμερικανική και μοναδική γυναίκα που εμφανίζεται σε ένα νόμισμα των ΗΠΑ, ενώ εξακολουθούσε  να ζει. Πορτρέτο της βρίσκεται  στην εμπρόσθια όψη του αναμνηστικού  ασημένιου δολάριου του 1995  τιμώντας τα Special Olympics. Στην πίσω πλευρά γράφει , «Όπως ελπίζουμε για το καλύτερο σ 'αυτά, η ελπίδα ξαναγεννιέται μέσα μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: