Οταν η ψυχανάλυση προσεγγίζει την τέχνη

Οταν η ψυχανάλυση προσεγγίζει την τέχνη
Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης, Αγγελος Θεοδωρόπουλος, Αριστείδης Βαρούχας, Γιάννη Τσαρούχης, Γιώργος Μπουζιάνης, Κώστας Σπυρόπουλος, Φρέντ Μπουασονάς, Σερίν Νεσάτ, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Φίλιππος Μαργαρίτης, Οθωνας Περβολαράκης, Ορέστης Κανέλλης, Γιώργος Ιακωβίδης, Χέλμουτ Νιούτον, Ανρί- Καρτιέ Μπρεσόν, Δημήτρης Γαλάνης, Φώτης Κόντογλου, Τζόζεφ Μπόυς, Κατερίνα Αθανασίου.

Και έπειτα, οι Κλωντ Βιγιάρ και Πιερ Μπονάρ μέσα από σπάνιες φωτογραφίες τους, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι διαμέσου ταινιών του, παρόντες και οι Λούτβιχ Βίττγκενστάιν και Μάρτιν Χάιντεγκερ μέσα από αρχειακό υλικό.

Μια συνάντηση μεγάλων ονομάτων της τέχνης πραγματοποιείται αυτή την εποχή στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Πράγματι ένα σπάνιο καλλιτεχνικό ραντεβού που επιδιώκει όχι μόνο να παρουσιάσει αλλά και να αναλύσει σε βάθος την εγγύτητα και τον ιντιμισμό (intimisme).

«Εγγύτητα: σχέσεις ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο» είναι επομένως και ο τίτλος της ενδιαφέρουσας έκθεσης που εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Μια πρωτότυπη παρουσίαση που δεν περιορίζεται στην εικαστική δημιουργία αλλά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα καθώς η έκθεση πλαισιώνεται με μουσική, θεωρητικά κείμενα, λογοτεχνία, διαφάνειες ιστορικές φωτογραφίες, φιλμ και video art. 
http://nikos-arts.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Σχόλια