Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τον ξενώνα συγγραφέων

Villa Marguerite Yourcenar στη  Βόρεια Γαλλία
Τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν Ευρωπαίοι συγγραφείς στη Βόρεια Γαλλία για δύο μήνες παρέχει  η Villa Marguerite Yourcenar στο πλαίσιο του προγράμματος «Σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής πολιτισμικής διαφορετικότητας» για το έτος 2013.
Στην καρδιά των βουνών της Φλάνδρας, στα σύνορα με το Βέλγιο και 40 χλμ. από τη Λιλ, η Villa Marguerite Yourcenar, ξενώνας Ευρωπαίων συγγραφέων που διοικείται από το Γενικό Συμβούλιο του Βορρά (Conseil Général du Nord), φιλοξενεί κάθε χρόνο για δύο μήνες συγγραφείς από όλη την Ευρώπη. Σε έναν ιδιαίτερο, καταπράσινο χώρο, ιδιοκτησία της οικογένειας της Marguerite Yourcenar (1903-1987), ο οποίος έχει πια χαρακτηριστεί Espace naturel sensible (Ευαίσθητος φυσικός χώρος), οι συγγραφείς μπορούν να συνεχίσουν ή να ολοκληρώσουν ένα χειρόγραφο τους.
Υποψηφιότητα μπορούν να δηλώσουν όσοι συγγραφείς διαμένουν στην Ευρώπη και/ή έχουν εκδώσει σε κάποιον ευρωπαϊκό εκδοτικό οίκο τουλάχιστον ένα βιβλίο (οι εκδόσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήματα του συγγραφέα δεν λαμβάνονται υπόψη). Όλα τα λογοτεχνικά είδη (μυθιστόρημα, ποίηση, θέατρο, δοκίμιο, κόμικς, νεανική λογοτεχνία κ.ά.) είναι δεκτά. Η επιλογή των συγγραφέων γίνεται από μια ανεξάρτητη επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και προσωπικότητες του ευρωπαϊκού λογοτεχνικού κόσμου.
Η διαμονή στη Villa Marguerite Yourcenar συνοδεύεται από μια μηνιαία υποτροφία 1800 ευρώ.



Πληροφορίες και φάκελοι υποψηφιοτήτων:
κα Françoise Bultez: fbultez1@cg59.fr
 

Προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων: 31 Ιανουαρίου 2012

www.kastaniotis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: