11ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής: Επί δέκα χρόνια προτείνει το διαφορετικό!

 
Πότε: Από Τρίτη 2 έως Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2011, 20.30
Που: Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, Πάτμου
Τι: "11ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής"
Πόσο: Είσοδος ελεύθερη
Γιατί: Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, το οποίο ξεκίνησε το 2001, εισέρχεται στην δεύτερη δεκαετία της καλλιτεχνικής του προσφοράς, έχοντας  πλέον καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις με ξεκάθαρο στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου όπως αρμόζει στον ιερό χώρο στον οποίο φιλοξενείται.
Στα 10 χρόνια της ιστορίας του έχει παρουσιάσει πλήθος καλλιτεχνών προσφέροντας στο κοινό μια εμπειρία εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη μουσική διοργάνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο το Φεστιβάλ γίνεται πόλος έλξης πολυάριθμων επισκεπτών, που θέλουν να γευτούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων του, αλλά και να απολαύσουν την ομορφιά  που προσφέρει το νησί  και  οι πάντα φιλόξενοι κάτοικοι του. 
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Πάτμου, Αρχιμουσικός  Άλκης Μπαλτάς έχει κατά επανάληψη επισημάνει τη μοναδικότητα της καλοκαιρινής διοργάνωσης: " Μπροστά στο Ιερό Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη μόνο ένα πνευματικό και σοβαρό μουσικό φεστιβάλ θα μπορούσε να πραγματοποιείται, και αυτό ακριβώς κάνουμε."  Η μεγάλη προσέλευση κοινού, από Έλληνες και ξένους, που συρρέει να απολαύσει τις κατανυκτικές βραδιές του φεστιβάλ, είναι η αδιάψευστη απόδειξη της επιτυχίας του θεσμού.
Το 11ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία, επιμένει και  προσφέρει στο κοινό ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που καλύπτει και τον πιο απαιτητικό ακροατή με την ποικιλία και το ευρύ φάσμα των μουσικών επιλογών και την παρουσία υψηλού επιπέδου καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο φετινό πρόγραμμα, που είναι ένας αρμονικός συνδυασμός κλασσικής, θρησκευτικής και έντεχνης μουσικής, θα συναντήσουμε μεσαιωνικά λατρευτικά τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία από το σύνολο παλιάς μουσικής “Sinfonia”, Jazz συνθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά και Gospel, Spirituals, Blues από το Voyage Jazz Quartet, ενώ η Ελένη Πέτα, με τη συνοδεία μικρού οργανικού συνόλου θα ερμηνεύσει ελληνικά και ξένα τραγούδια που αναφέρονται στη Φύση στο πλαίσιο του αφιερώματος  στην ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011
Συναυλία της χορωδίας Cappella Romana
Σάββατο 3  Σεπτεμβρίου 2011
Ελένη Πέτα - Μικρό οργανικό σύνολο, Συναυλία για τη μέρα προστασίας του περιβάλλοντος
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
Σύνολο Παλιάς Μουσικής “Sinfonia”
Ρόδο των Ρόδων (Rosa das Rosas)
Οι δρόμοι της Παναγίας
Τρίτη 6  Σεπτεμβρίου 2011
Συναυλία της Ορχήστρας του Φεστιβάλ Πάτμου με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά
Τετάρτη 7  Σεπτεμβρίου 2011
Voyage Jazz Quartet - Θρησκευτική Jazz
 http://www.artxpress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=471%3A2011-07-25-23-24-44&catid=26%3A2011-06-19-19-13-01&Itemid=19&lang=el

Σχόλια